Saradnja Općine Centar i Grada Sarajeva na zajedničkim projektima

Općinu Centar posjetio je gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka gdje mu je domaćin bio načelnik dr. Nedžad Ajnadžić sa saradnicima.

Ovom prilikom vođen je razgovor o saradnji Općine Centar i Grada Sarajeva na projektima od zajedničkog interesa.

 

Kao jedan od značajnijih projekata na kojima dugi niz godina zajednički rade Općina i Grad je projekt uređenja, čišćenja i regulacije korita Koševskog potoka u koji je Općina Centar do sada uložila pola miliona konvertibilnih maraka. Dogovoren je nastavak saradnje, pa će se u ovoj godini raditi na još četiri dionice, za što su već urađeni projekti. Općina Centar će za tu namjenu uložiti 100 hiljada maraka iz budžetskih sredstava civilne zaštite i još 300 hiljada konvertibilnih maraka po osnovu sporazuma sa Ministarstvom privrede Kantona Sarajevo za projekt regulacije Koševskog potoka.

 

Također je dogovorena saradnja na projektu postavljanja jednoobraznih olimpijskih znakova na dvije lokacije – između Zemaljskog i Historijskog muzeja BiH i na zelenoj površini uz Alipašinu ulicu kod skretanja prema Zetri. Osim toga bilo je riječi i o saradnji na projektu izgradnje i uređenja šetnice uz Miljacku na dijelu od restorana ''Dva ribara'' do Drvenije. Dogovorene su i naredne zajedničke aktivnosti u cilju rješavanja imovinsko-pravnih odnosa za lokalitet tunela u ulici Hakije Kulenovića na Ciglanama gdje su napuštene garaže, a koji bi, prema idejnom projektu, ponovo bio stavljen u funkciju za garaže i zaklonski prostor.

 

Ovom sastanku su u ime Općine prisustvovali i pomoćnica načelnika za prostorno uređenje i komunalne poslove Amela Landžo i pomoćnik načelnika za civilnu zaštitu Vahid Bećirević.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti