Srednjoškolci medicinske škole sa Jezera čistili Koševsko brdo

U organizaciji Službe za civilnu zaštitu Općine Centar, sredinom juna ove godine, uspješno je provedena ekološka akcija u kojoj je učestvovalo 45 učenika Javne ustanove Srednja medicinska škola sa Jezera.
Srednjoškolci medicinske škole sa Jezera čistili Koševsko brdo

Kroz ovaj društveno korisni rad učenici ove škole su čistili i uređivali zelene površine na Koševskom brdu, konkretnije između ulica Nusreta Šišića Dede i Muhameda Hadžijahića.

 

Učenici su odradili gotovo 203 radna sata čime su ispunili uslove koji su navedeni u protokolu kojeg je potpisao načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić i direktorica Srednje medicinske škole sa Jezera dr. Jasminka Kulić. Prema ovom protokolu za odlazak završnih razreda ove škole na ekskurziju Općina Centar je izdvojila iz svog ovogodišnjeg budžeta 2.000 KM, za šta su učenici morali odraditi 200 radnih sati društveno korisnog rada.  Općina Centar već drugu godinu zaredom realizuje projekat odlaska srednjoškolaca na ekskurziju, gdje mladi svojim radom i primjerom zarade novac koji uplate svojim vršnjacima za ekskurziju koji nisu materijalno situirani.

 

Prošle godine je također u okviru projekta „Ekskurzija 2017.“ učestvovalo nekoliko srednjih škola sa Centra: Srednje medicinske škole Bjelave, Gimnazije Obala, Srednje zubotehničke škole i Prve bošnjačke gimnazije. Nakon uspješno završene akcije nekoliko stotina učenika iz ove četiri srednje škole iz Centra su otišli na dugo očekivanu ekskurziju.

 

Potpisujući pomenuti protokol načelnik Ajnadžić je kazao da je sretan zbog činjenice da omladina pokazuje ovakav senzibilitet prema svojim vršnjacima koji su slabijeg imovnog stanja i žele radom da zarade novac za ekskurziju čime pokazuju na najbolji način kako se treba društveno angažovati za dobrobit zajednice.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti