Podrška radu Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992.-1995.

Udruženje roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992.-1995. svake godine povodom 9. maja - Dana pobjede nad fašizmom tokom Drugog svjetskog rata i dana sjećanja na 1.601 ubijeno dijete tokom opsade proteklog rata, na platou ispred spomen-obilježja ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva u Velikom parku organizuje manifestaciju pod nazivom „A bili su samo djeca“.
Podrška radu Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992.-1995.

Manifestacija okupi predstavnike svih nivoa vlasti, predškolske i školske djece, te udruženja gdje svoje učešće također uzme i Općina Centar. Zbog značaja obilježavanja ovog datuma načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je potpisao zaključak kojim se iz općinskog budžeta izdvaja 4.000 KM pomenutom udruženja za realizaciju ove manifestacije.

 

–Ovaj novac nam je bio potreban kako bi uspješno realizovali projekat za koji nismo imali dovoljno sredstava, a kao i prošle godine, Općina Centar je na našu molbu pozitivno odgovorila čime načelnik Ajnadžić i Općinsko vijeće Centar pokazuju koliko imaju razumijevanja za aktivnosti našeg udruženja u realizaciji projekata značajnih za kulturu sjećanja na proteklu opsadu i ubijenu djecu grada. Siguran sam da će naša dobra saradnja biti nastavljena i u narednom periodu i gdje imamo još nekoliko projekata za koje je načelnik Ajnadžić iskazao interes da pomogne. Radi se o otvaranju spomen sobe i siguran sam da će načelnik ispuniti obećanje i da ćemo zajedno uspjeti realizovati ovaj projekat. Ova spomen soba će biti poseban projekat od historijskog značaja njegujući uspomenu na ubijenu djecu i govoreći istinu o dešavanjima tokom proteklog rata kao i edukativnog značaja gdje će budući naraštaji školaraca i studenata moći saznati nešto više o opsadi grada. Također je značajno da prostor u kojem će biti smještena spomen soba bude u blizini spomenika ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva u Velikom parku, objasnio je Fikret Grabovica, predsjednik Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992.-1995. 

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti