10.000 maraka Osnovnoj školi „Musa Ćazim Ćatić“

Općina Centar Sarajevo jedna je od rijetkih lokalnih zajednica koja dugi niz godina iz svog budžeta izdvaja značajna finansijska sredstva za unapređenje obrazovnog sistema i poboljšanje uslova rada u predškolskim i školskim ustanovama koje se nalaze na njenom području, iako još uvijek nema direktnu nadležnost kad je u pitanju ova veoma važna društvena oblast.
10.000 maraka Osnovnoj školi „Musa Ćazim Ćatić“

Posebnu pažnju i brigu za 11 osnovnih škola na njenom području Općina Centar vodi u cilju poboljšanja uvjeta rada i boravka učenika i nastavnog osoblja, te pruža finansijsku podršku za različite namjene, kao što su sanacija stolarije, sanitarnih prostorija, fasada, sala za tjelesni odgoj, nabavku namještaja, informatičke i druge opreme za kabinete, opremanje školskih biblioteka, postavljanje video nadzora i drugo.

 

Posljednji u nizu takvih primjera je donacija u vrijednosti 10.000 KM Osnovnoj školi „Musa Ćazim Ćatić“ za sanaciju dvije sanitarne prostorije u sklopu sale za tjelesni i zdravstveni odgoj. Zaključak o dodjeli pomenutih sredstava u ime Općine Centar potpisao je načelnik dr. Nedžad Ajnadžić.

 

Podsjećamo, Općina Centar je u prošloj godini sufinansirala projekt utopljavanja školske zgrade. Ova lokalna zajednica je za tu namjenu izdvojila 100.000 KM a Ministarstvo prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo 50.000 KM.

 

Općina Centar je tokom proteklih deset godina izdvojila 351.551 KM za sanaciju školskog objekta, te opremanje kabineta i učionica u ovoj školi, iako nema direktnu nadležnost nad obrazovanjem.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti