Uručena donacija računarske opreme Srednjoj medicinskoj školi

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je zajedno sa svojim saradnicima posjetio JU „Srednja medicinska škola Sarajevo“ na Bjelavama gdje je direktorici ove škole Sedini Kešo uručio vrijednu donaciju računarske opreme.

– Hvala vam na ovoj donaciji koju ste nam uručili. Računarsku opremu ćemo postaviti u kabinet informatike i sigurna sam da će donirana oprema unaprijediti rad sa računarima i informatičko znanje naših učenika. Posljednju računarsku opremu smo dobili 2010. godine koja je već dotrajala. Osim tehničke opreme našoj školi je također potrebna pomoć u nabavci specijalnih lutki koje koristimo za vježbu učenika prije njihovog odlaska na praksu, odnosno prije njihovog rada sa pacijentima, objasnila je direktorica Kešo.

 

Ovom prilikom je načelnik Ajnadžić kazao kako Općina Centar u skladu sa svojim mogućnostima pomaže rad predškolskih i školskih ustanova na svom području kako bi unaprijedili obrazovne procese koji predstavljaju jedan od stubova napretka i razvitka grada i države BiH.

 

– Informatička pismenost je danas jedan od temeljnih osnova znanja i stoga želimo što više da unaprijedimo nastavu u školama u ovom segmentu. Pokrenuo sam inicijativu nabavke Micro Bit uređaja koji služe učenicima za savladavanje osnova programiranja, te interaktivnih pametnih tabli, opremu koju ćemo podijeliti u svih 11 osnovnih škola iz Centra, kazao je Ajnadžić.

 

Primopredaji računarske opreme su u ime Općine Centar također prisustvovali Karolina Karačić, predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar, Samir Širić, šef Odsjeka informatike Općine Centar, te savjetnik općinskog načelnika Jasmin Gerin.

 

Srednja medicinska škola na Bjelavama je prema analizama prvi izbor najvećeg broja učenika prilikom upisa u srednje škole, gdje najveće interesovanje vlada za opći smjer medicinska sestra tehničar. U ovoj obrazovnoj instituciji nastavu pohađa 628 učenika sa kojima radi 70 nastavnika zaposlenih u ovoj školi. U prvi razred ove škole u šest odjeljenja svake godine bude primljeno 144 nova učenika.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti