Uređenje košarkaškog igrališta u parku Hastahana

Radnici građevinske firme „Grakop“ iz Kiseljaka jučer su započeli sa radovima na uređenju košarkaškog igrališta na lokalitetu parka Hastahana. S tim u vezi, načelnik Općine Centar, koja je finansijer projekta, dr. Nedžad Ajnadžić obišao je radove i najavio projekat „Ljeto na Hastahani“.

Naime, na ovom lokalitetu planirana je kompletna rekonstrukcija košarkaške plohe, ali i postavljanje dodatnog mobilijara za održavanje manifestacije „Ljeto na Hastahani“.

 

-Zbog loše nivelacije terena potrebna je kompletna rekonstrukcija ove plohe. Krenuli smo sa uklanjanjem postojeće asfaltne podloge sa igrališta dimenzija 17x27 metara. Nakon toga ćemo pristupiti postavljanju tamponske podloge, poravnanju i nivelisanju terena, a potom i asfaltirati cijelu plohu, objasnio je Almir Lepirica, rukovodilac gradilišta građevinske firme „Grakop“.

 

Podsjećamo, 4. maja 2018. godine načelnik Ajnadžić i predstavnik Udruženja „Sarajevo Navigator“ Nedim Lipa potpisali su ugovor u vezi sa realizacijom projekta „Ljeto na Hastahani“. Projekat koji će trajati od 15. juna do 20. septembra podrazumijeva uvođenje novih sportskih i kulturnih sadržaja tokom ljetnog perioda na lokalitetu parka Hastahana.

 

U navedenom periodu na ovom lokalitetu biće organizovan niz kulturnih i sportskih manifestacija na kojima će sve generacije moći pronaći nešto za sebe.

 

Također, u proteklom periodu Općina Centar je finansirala izgradnju „ciciban“ igrališta, a sve sa ciljem da se ovaj prostor stavi u punu funkciju i na raspolaganje našim sugrađanima.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti