U toku uspostava i zamjena zemljišne knjige za katastarsku Općinu Sarajevo VII

Obavještavamo građane općine Centar Sarajevo da je u toku implementacija projekta ažuriranja podataka katastra i zemljišne knjige o nekretninama na području katastarske Općine Sarajevo VII.
U toku uspostava i zamjena zemljišne knjige za katastarsku Općinu Sarajevo VII

Cilj usklađivanja podataka o nekretninama i prava na nekretnine iz katastra i zemljišne knjige je da se uspostave ažurne i međusobno povezane katastarske i zemljišnoknjižne baze podataka prema obliku i površinama parcela novog katastarskog premjera.

 

Ulice koje podliježu harmonizaciji katastarske Općine Sarajevo VII su:

Vilsonovo šetalište, Mustajbega Fadilpašića, Zmaja od Bosne, Franca Lehara, fra-Anđela Zvizdovića, Kralja Tvrtka, Maršala Tita, Turhanija, Tešanjska, Halida Kajtaza, Antuna Hangija, Tešanjska, Marija Mikulića, Livanjska, Omera Stupca, Avde Jabučice, Mice Todorović, Gorica, Crni vrh, Odobašina, Ključka, Mostarska, Kalemova, Kranjčevićeva, Tepebašina, Goruša, Magribija, Hamze Hume, Vrazova, Đoke Mazalića, Augusta Brauna, Dolina, Koste Hermana, Herceg Stjepana, Turhanija, Hiseta, Maglajska, Vrbanja, Antuna Hangija, Dajanli Ibrahim-bega, Husrefa Redžića, Hakije Kulenovića, Prusačka, Muhameda Hadžijahića, Jukićeva, Kamhija Baruha, Kotromanića, Krajiška, Avde Hume, Zuke Džumhura, Valtera Perića i dr. Safeta Mujića.

 

Pozivaju se sve zainteresirane osobe koje polažu pravo na priznavanje vlasništva ili nekog drugog prava na nekretninama upisanim u katastarskoj Općini Sarajevo VII, da to svoje pravo prijave podneskom u dva primjerka sa popratnom dokaznom dokumentacijom u zemljišnoknjižni ured Općinskog suda u Sarajevu, u suprotnom njihovo pravo na tim nekretninama neće biti uzeto u obzir prilikom uspostave zemljišnoknjižnog uloška.

 

Kroz Projekat sistematskog ažuriranja katastra izvršen je prenos prava vlasništva iz Knjige položenih ugovora u elektronski vođenu zemljišnu knjigu. Stoga se pozivaju svi vlasnici stanova i poslovnih prostora koji su svoje vlasništvo upisali u Knjigu položenih ugovora da provjere prenos svog prava vlasništva iz Knjige položenih ugovora u elektronski vođenu knjigu uvidom u istu.

 

Pozivaju se sve zainteresirane strane da prijave svoja prava i rješavaju imovinsko-pravne odnose jer je to isključivo u njihovom interesu. Prijavom prava zainteresirane strane osiguravaju sudjelovanje u procesu utvrđivanja prava na njihovim nekretninama, dobivanjem rješenja o upisu prava i njegovim provođenjem u elektronski vođenoj zemljišnoj knjizi osiguravaju apsolutnu zaštitu svojih prava.

 

Uvid u elektronski vođenu zemljišnu knjigu, te lična predaja podnesaka sa dokumentacijom moguća je u zemljišnoknjižnom uredu Općinskog suda u Sarajevu u Ulici Šenoina 1 svakim radnim danom od 12 do 14 sati.

 

Služba za imovinsko-pravne i geodetske poslove i katastar nekretnina Općine Centar Sarajevo moli građane za saradnju i razumijevanje radi što efikasnije realizacije projekta.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti