Općina Centar će dodijeliti plastenike i javnim ustanovama

Osim dodjele plastenika poljoprivrednim proizvođačima, boračkoj i izbjegličkoj populaciji, Općina Centar će dodijeliti plastenike i javnim ustanovama. U ponedjeljak, 4, juna 2018. godine u dnevnom listu ''Oslobođenje'' objavljen je javni poziv zainteresiranim javnim ustanovama za predaju zahtjeva za dodjelu plastenika površine 50 kvadratnih metara, sa dodatnom opremom. Javni poziv ostaje otvoren 10 dana.
Općina Centar će dodijeliti plastenike i javnim ustanovama

Pravo podnošenja prijava imaju javne ustanove koje imaju sjedište registracije i poljoprivredno zemljište na području općine Centar, pod uslovom da su zakonski korisnici zemljišta minimalne površine 200 m2 pogodnog za plasteničku proizvodnju i da su registrovani za rad u kojem se sa korisnicima primjenjuju metode radno-okupacione terapije kao što su uzgoj poljoprivrednih kultura.

 

Za ovu namjenu je u budžetu Općine Centar za 2018. godinu obezbijeđeno 10 hiljada konvertibilnih maraka.

 

Odluku o dodjeli plastenika donosi općinski načelnik na prijedlog stručne komisije koja će izvršiti uviđaj i utvrditi pogodnost zemljišta za zasnivanje plasteničke proizvodnje, izvršiti bodovanje i predložiti kandidate za dodjelu plastenika.

 

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Općini Centar (Mis Irbina 1), kontakt osoba Imra Mulahuseinović Ramljak, telefon broj 033/562-369.

 

Javni poziv za predaju zahtjeva za dodjelu plastenika na području općine Centar objavljen je i na općinskoj web stranici www.centar.ba (Konkursi i oglasi).


05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti