Obnova horizontalne saobraćajne signalizacije u Centru

S ciljem povećanja sigurnosti učesnika u saobraćaju Služba za prostorno uređenje i komunalne poslove Općine Centar je u maju ove godine izdala nalog građevinskim firmama „Grakop“ i „Bosman“, sa kojima Općina Centar ima potpisane ugovore o redovnom održavanju saobraćajnica na njenom području, za obnovu horizontalne signalizacije na saobraćajnicama i pješačkim prelazima.

Građevinska firma „Grakop“ ima obavezu obnove horizontalne saobraćajne signalizacije na području mjesnih zajednica: „Betanija-Šip“, „Ciglane-Gorica“, „Donji Velešići“, „Koševsko brdo“,  „Marijin dvor-Crni vrh“, „Soukbunar“, „Skenderija-Podtekija“ i „Trg oslobođenja-Centar“, dok će građevinsko preduzeće „Bosman“ raditi obnovu signalizacije na području mjesnih zajednica: „Bardakčije“, „Breka“, „Koševo II“, „Džidžikovac-Koševo I“, „Hrastovi-Mrkovići“, „Mejtaš-Bjelave“, „Park-Višnjik“ i  „Pionirska dolina-Nahorevo“.

 

U skladu sa izdatim nalogom tokom maja su započeli radovi na ponovnom obilježavanju pješačkih prelaza „zebri“ te prelaza za lica u invalidskim kolicima.

 

Općina Centar je za redovno održavanje lokalnih i nekategorisanih cesta na svom području u ovogodišnjem budžetu izdvojila gotovo 169.000 KM.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti