Finansijska podrška Općine Centar Vijeću Kongresa bošnjačkih intelektualaca

Nastavljajući višegodišnju praksu finansijske podrške koju Općina Centar pruža Vijeću Kongresa bošnjačkih intelektualaca načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je potpisao protokol o realizaciji granta pomenutom udruženju.

Radi se o iznosu od 16.500 KM koje je Općina Centar izdvojila iz svog ovogodišnjeg budžeta a koji će biti iskorišten za obilježavanje 25 godina postojanja Udruženja VKBI.

 

-Za ova namjenska sredstva koja nam je donirala Općina Centar planiramo u okviru obilježavanja ove značajne godišnjice našeg udruženja iskoristiti za organizaciju okruglih stolova, javnih tribina i štampanje publikacija. Zahvalni smo načelniku Ajnadžiću i Općinskom vijeću Centar za dosadašnju podršku u radu našeg udruženja. Pošto je Vijeće Kongresa bošnjačkih intelektualaca neprofitna, vanstranačka, nevladina organizacija, bez ovakve vrste pomoći teško bi mogli nastaviti svoj rad. Također su predstavnici Općine Centar, koliko je bilo u njihovoj mogućnosti, izlazili nam u susret oko prostora u Ulici Valtera Perića 13 u kojem smo smješteni od 1993. godine. Kako često organizujemo razne vrste promocija i javnih  tribina nama je potreban veći prostor poput ovog u kojem smo smješteni, a čije održavanje i zakup zahtijeva određena finansijska sredstva.  Stoga smo uputili zahtjev prema Općini Centar i razgovarali sa načelnikom Ajnadžićem da naše udruženje dobije status od posebnog značaja i interesa za ovu Općinu, što bi nam umnogome umanjilo pomenute troškove. Vjerujemo da će načelnik Ajnadžić i Općinsko vijeće Centar učiniti sve, koliko je u njihovoj mogućnosti, da riješimo na obostrano zadovoljstvo pitanje smještaja našeg udruženja, objasnio je Esad Lukač, tehnički sekretar Udruženja „Vijeće Kongresa bošnjačkih intelektualaca“.

 

Članom Vijeća Kongresa bošnjačkih intelektualaca može postati svaki punoljetni građanin, podnošenjem zahtjeva za članstvo, koji posjeduje diplomu sa visokoškolske ustanove i čiji zahtjev prihvati Upravni odbor Vijeća. Aktuelni predsjednik Vijeća ja prof.dr. Nedžad Mulabegović.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti