Općina Centar i Udruženje „Jesi li za basket?“ nastavljaju projekat obnove basket igrališta

U Općini Centar je potpisan protokol o realizaciji projekta obnove košarkaških igrališta u općinama Srebrenica, Fojnica i Goražde.

Vrijednost ovog projekta je 25.000 KM, a sredstva je u ovogodišnjem budžetu obezbijedila Općina Centar, dok će realizator projekta biti Udruženje za promociju i razvoj sporta „Jesi li za basket?“. Prilikom potpisivanja protokola općinski načelnik dr. Nedžad Ajnadžić je kazao da Općina Centar želi nastaviti podržavati dobre projekte poput ovog, posebno zbog mladih koji žele da se aktivnije bave sportom. U ime pomenutog Udruženja protokol je potpisao potpredsjednik Samir Avdić koji je najavio da je u planu skorašnja posjeta Srebrenici kao priprema u realizaciji projekta obnove košarkaškog igrališta.

 

–Naše Udruženje je prepoznato kao organizacija koja je vrlo savjesno uradila i ispunila dosta  zadanih ciljeva sa nizom realizovanih projekata iza nas. Sada izlazimo iz granica općine Centar i Kantona Sarajevo i prema našem planu i programu planiramo raditi obnovu i uređenje košarkaških igrališta u Srebrenici, Goraždu i Fojnici. To su za nas ključni projekti kojima želimo pokazati senzibilitet i prema drugim sredinama, te prema najmlađim kategorijama koje će, siguran sam, vrlo dobro i kvalitetno iskoristiti svoje slobodno vrijeme na obnovljenim igralištima i kroz igru i zabavu družiti se i sticati neka nova iskustva. Još jednom ćemo pokazati da smo Udruženje građana koje prije svega nosi jednu veliku društvenu odgovornost, objasnio je Avdić.

 

Do sada je zahvaljujući partnerstvu Općine Centar i Udruženja „Jesi li za basket?“ i nesebičnoj pomoći donatora, 11 igrališta obnovljeno i dato na korištenje mladima, kako bi što više vremena provodili u bezbrižnoj igri razvijajući svoje psihofizičke sposobnosti, umjesto da sjede u zadimljenim i, za njihov uzrast, neprimjerenim mjestima. Obnovljena su sljedeća basket i košarkaška igrališta u Centru: u dvorištu Osnovne škole „Isak Samokovlija“ na Marijin Dvoru, u Ulici Husrefa Redžića na Ciglanama, u dvorištu Centra za slušnu i govornu rehabilitaciju na Breki, u dvorištu Osnovne škole „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“ na Koševskom brdu, te dva basket igrališta u ulicama Ismeta Mujezinovića i Himze Polovine također na Breki. Obnovljeno je i igralište ispred Javne ustanove „Dom za djecu bez roditeljskog staranja Bjelave“, kao i u dvorištu Osnovne škole „Hasan Kikić“, u Ulici branilaca Šipa iza broja 21, na Nahorevu, te u Trebevićkoj ulici na Soukbunaru.  

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti