DANI OPĆINE CENTAR

[FOTO] Povodom Dana mladih općine Centar otvoren Info centar

U okviru obilježavanja Dana mladih općine Centar, u utorak 8. maja 2018. godine na Trgu djece Sarajeva ispred BBI centra otvoren je Info centar na kome je postavljen štand sa promotivnim materijalima.

Dan mladih se obilježava kako bi se promovisao aktivizam mladih, te prepoznali napori koji doprinose pozitivnim promjenama, razvoju i ekonomskoj dobiti zajednica i šireg društva. Osnovni cilj obilježavanja je informisati mlade o mogućnostima koje Općina Centar pruža ovoj populaciji, te povezivanje mladih.

 

Predsjednik Komisije Općinskog vijeća za pitanja mladih Amer Kapo je naglasio važnost ove manifestacije jer je mladost budućnost grada i naše zemlje.

 

-Namjera nam je da mladi sa područja općine Centar saznaju šta im sve Općina pruža i da više učestvuju u procesu odlučivanja o pitanjima koja su bitna za njih. Danas želimo da ih upoznamo sa projektima u kojima mogu učestvovati, ali i sa pravima koja mogu ostvariti u Općini, kazao je Kapo.

 

Info centar su tokom dana posjetili načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić, dopredsjedavajući Općinskog vijeća Sulejman Haljevac, savjetnik načelnika Jasmin Gerin i pomoćnica načelnika za obrazovanje, kulturu i sport Jasmina Fazlić.

 

U okviru Dana mladih općine Centar planirano je mladima podijeliti 107 besplatnih karata za projekciju filma u Cinema City-u, 100 besplatnih karata za Muzej Sarajeva, te 50 besplatnih karata za Zemaljski muzej BiH.

 

Također, 8. maja sa početkom u 20 sati na sceni Centra kulture i mladih Sarajevo u Jelićevoj 1 biće izvedena predstava „Mali bračni zločini“. Predstava je autorski projekat učenika Druge gimnazije pod mentorstvom profesorice Amele Vranac, voditeljice Dramske sekcije.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti