DANI OPĆINE CENTAR

[FOTO] Streljački klub „Sarajevo“ organizovao takmičenje povodom Dana Općine

U Olimpijskoj dvorani „Juan Antonio Samaranch“ u nedjelju 6. maja 2018. godine u organizaciji Streljačkog kluba „Sarajevo“, a povodom Dana Općine Centar održano je takmičenje u streljaštvu. U ime organizatora ovogodišnji turnir svečano je otvorio Emir Guso, predsjednik Skupštine SK Sarajevo.

Na turniru su nastupili najbolji seniori, seniorke, juniori i juniorke u gađanju vazdušnom puškom i pištoljem iz Visokog, Zenice, Lukavca, Hadžića i Sarajeva.

 

U kategoriji vazdušne puške za muškarce seniore najbolji su bili članovi SK „Sarajevo“: Nedžad Fazlija (prvo mjesto), Emir Memišević (drugo mjesto) i Nikola Ćorić (treće mjesto).

 

U kategoriji vazdušne puške za muškarce juniore prvo mjesto je pripalo Nikoli Ćoriću, drugo mjesto je osvojio Amar Dizdarević, a treće Muhamed Kalajdžić, svi iz SK „Sarajevo“.

 

U gađanju vazdušnim pištoljem najbolje plasirani u kategoriji muškarci seniori je Ladislav Kremenjaš iz SK „Sarajevo“, drugo mjesto je osvojio Belmin Mešanović, a treće Nihad Džino, obojica iz SK „Visoko“.

 

U ovoj disciplini u kategoriji muškarci juniori najbolje rezultate je pokazao Dino Hujdur iz SK „Sarajevo“, drugi je Din Duraković također iz SK „Sarajevo“, a treći Ajdin Talić iz SK „Zenica“.

 

U ženskoj kategoriji gađanja vazdušnom puškom sve pozicije su osvojile članice Streljačkog kluba „Sarajevo“.  Među seniorkama su najbolje bile: Segmedina Bjelošević (prvo mjesto), Medina Arnautović (drugo mjesto) i Ejla Kalabušić (treće mjesto). U kategoriji juniorki ove sportske discipline prva je Medina Arnautović, druga je Aida Arnautović, a treća Samra Ivazović.

 

Na kraju takmičenja najbolje plasiranim učesnicima dodijeljene su medalje.  

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti