Počinje gasifikacija Nahorevskih brda, priključak za domaćinstva jedna marka

Općina Centar Sarajevo nastavlja realizaciju velikih infrastrukturnih projekata, a koji će doprinijeti zaštiti okoliša. Jedan od njih je i omogućavanje stanovnicima da koriste ekološki prihvatljiva goriva. Tako je u protekloj godini završena gasifikacija naselja Kromolj, a tada je najavljen nastavak ovog projekta.
Počinje gasifikacija Nahorevskih brda, priključak za domaćinstva jedna marka

Na sastanku koji je načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić održao sa direktoricom Sarajevogasa Nihadom Glamoč dogovoreni su detalji novog projekta gasifikacije, a koji podrazumijeva dovođenje ovog energenta od Kromolja do Nahorevskih brda.

 

Realizacija projekta započinje u srijedu 9. maja, a za sve one koji se odluče koristiti ovo ekološki prihvatljivo gorivo, obezbijeđene su i subvencije.

 

Prije svega, u saradnji Ministarstva prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo, Sarajevogasa i Općine Centar, za sve one koji se odluče priključiti na gasovodnu mrežu, priključak se neće naplaćivati po komercijalnim cijenama, već za jednu marku.

 

Uslovi koje građani moraju ispunjavati da bi stekli pravo na priključak na gasovodnu mrežu je izdata građevinska dozvola za objekat.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti