Polaznici škole košarke učestvovali u obilježavanju Dana Općine Centar

U okviru projekta „365 sport plus“ pod pokroviteljstvom Općine Centar, veliki broj učenika iz osnovnih škola iz Centra besplatno pohađa i školu košarke koju vode treneri iz Košarkaškog kluba BBY (Bosnian Basketball Youth).

Povodom Dana Općine Centar koji obilježavamo od 2. do 9. maja, polaznici škole košarke su zajedno sa svojim trenerom Ahmedom Dobračom u četvrtak 3. maja 2018. godine u sportskoj sali FIS-a održali mini košarkaški turnir na kojem su učestvovale četiri ekipe u čast obilježavanja najvažnijeg datuma u novijoj historiji Općine Centar.

 

-U čast Općine Centar koja finansira i školu košarke danas smo okupili desetine djece koja dolaze iz raznih škola iz Centra uzrasta od 10 do 12 godina. Na ovaj način želimo da se aktivno uključimo u obilježavanje Dana Općine Centar kao znak zahvalnosti što je kroz realizaciju projekta „365 sport plus“ omogućila svim osnovcima iz Centra da besplatno pohađaju školu košarke koju realizujemo na nekoliko lokacija među kojima je i FIS. Želimo da djeca osim druženja također osjete i takmičarski duh. Nadamo se da će država preuzeti na sebe obavezu da finansira besplatne škole sporta kao jedan od vidova ulaganja u dobru budućnost naših mladih, kazao je trener Dobrača.

 

Kroz projekat „365 sport plus“, osim škole košarke, djeca iz Centra mogu također besplatno pohađati škole nogometa, rukometa, odbojke, tenisa, džudoa, malog nogometa, univerzalne škole sporta i borilačkih vještina. Kako je najavio načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić, kao jedan od najboljih vidova podsticanja mladih za bavljenje sportom i pravilnim tjelesnim i duševnim razvojem, Općina Centar će nastaviti podržavati i ubuduće ovaj projekat sa intencijom da se poveća broj sportova koje će djeca iz 11 osnovnih škola iz Centra moći besplatno trenirati.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti