Nova sportska i dječija igrališta za najmlađe sugrađane

Trećeg dana obilježavanja Dana Općine Centar, koji se na osnovu odluke Općinskog vijeća Centar obilježava od 2. do 9. maja, u petak 4. maja 2018. godine delegacija Općine Centar, koju su prevodili načelnik dr. Nedžad Ajnadžić i predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar Karolina Karačić obišli su nekoliko rekonstruiranih sportskih terena i igrališta i predali ih na korištenje našim najmlađim sugrađanima.

U proteklom periodu radnici Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Park“ završili su sa postavljanjem mobilijara za bezbrižnu igru djece koji ispunjava najstrožije evropske propise o sigurnosti djece u novim „ciciban“ igralištima i to u parku „Prof.dr. Nijaz Duraković“ - Hastahana, te u dvorištima osnovnih škola „Vladislav Skarić“ i „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak.“ Za sigurnu igru najmlađih postavljena je antistres gumena podloga koja spriječava povrede prilikom pada. Također, u parku Hastahana obnovljeno je igralište za basket, igralište za odbojku, te igralište za mali fudbal na pijesku.

 

Predsjedavajuća Karačić čestitala je građanima Dane Općine Centar, a najmlađim stanovnicima poželjela dobre i zapažene rezultate u školovanju.

 

-Raduje me da smo vam obezbijedili prostor za sigurnu igru. Učite dobro, a ovdje uživajte i igrajte se, poručila je Karačić.

 

Načelnik Ajnadžić je izrazio opredijeljenost lokalne zajednice da pravi uslove za  sportski, odnosno zdrav život, sa ciljem da naša djeca provode svoje slobodno vrijeme na kvalitetan način.

 

-Najvažnije je da ste dobili ono što ste dugo čekali. Naša želja je da se ovdje bezbrižno igrate. Općina Centar će nastaviti ulagati u vaše obrazovanje i vaspitanje, jer želimo da budete interoperabilni, multidisciplinarni i da budete poliglote, istakao je Ajnadžić.

 

Prilikom obilaska uređenih sportskih terena i „ciciban“ igrališta na Hastahani, načelnik Ajnadžić je potpisao ugovor sa predstavnikom „Sarajevo Navigatora“ Nedimom Lipom, a u vezi sa realizacijom projekta „Ljeto na Hastahani“.

 

Projekat je trenutno u fazi pripreme, a podrazumijeva uvođenje novih sportskih i kulturnih sadržaja tokom ljetnog perioda na lokalitetu parka Hastahana.

 

Načelnik Ajnadžić je kazao da će prostor biti dodatno osvijetljen, te pokriven video nadzorom, a vozilima će biti onemogućeno parkiranje na površini za igru i razonodu.

 

Današnjem obilasku sportskih terena i dječijih igrališta su također u ime Općine Centar prisustvovali dopredsjedavajući Općinskog vijeća Mustafa Mulić i Sulejman Haljevac, vijećnica Sonja Akšamija, savjetnici općinskog načelnika Mustafa Resić, Osmo Babić, Bećir Sirovina i Jasmin Gerin, Jasmina Fazlić iz Službe za obrazovanje, kulturu i sport, te Amela Landžo i Anira Dedović iz Službe za prostorno uređenje i komunalne poslove.

 

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti