DANI OPĆINE CENTAR

Noć sevdaha u Domu mladih povodom Dana Općine Centar

Povodom Dana Općine Centar u organizaciji Udruženja muzičkih talenata sevdalinke „Sevdah“ u Domu mladih na Skenderiji u četvrtak 3. maja 2018. godine održana je muzička manifestacija „Noć sevdaha“.

U ime Općine Centar, kao jednog od pokrovitelja ove manifestacije, prisutvovao je načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić zajedno sa svojim saradnicima.

 

Manifestaciju su otvorili folklorni ansambl i narodni orkestar Kulturno umjetničkog društva „Proleter“ sa igrama iz Doboja i muzičkom instrumentalom. Nakon ovog je nastupio pjevač Mustafa Omerika koji je za prisutne izveo nekoliko sevdalinki.

 

Tokom večeri također su nastupili i članovi Sekcije sevdalinki i orkestar pomenutog Udruženja uz pratnju dirigenta Emire Kršlak, kao i dječija folklorna sekcija koja je izvela „Igre iz starog Sarajeva“ pod stručnim rukovodstvom koreografa Vedada Čaje. Vokalna grupa Kulturno umjetničkog društva „Željezničar“ je izvela kompozicije „Ime moje“ i „Sve je laž“ uz pratnju dirigenta Aide Hadžiahmetović. Vokalna grupa KUD „Proleter“ je izvela kompoziciju „Trebeviću visok teferiču“ .

 

Muzičkoj manifestaciji su u ime Općine Centar također prisustvovali Jasna Beba, sekretar Općine, Mustafa Resić, savjetnik općinskog načelnika za investicije, kao i Belma Bašović, Munevera Hodžić i Jasmina Fazlić u ime službi za rad i socijalnu politiku, privredu i lokalni ekonomski razvoj, te obrazovanje, kulturu i sport Općine Centar.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti