Povodom Dana Općine Centar 3. maja planiran niz manifestacija

U povodu 2. maja – Dana Općine Centar koji se obilježava u znak sjećanja na herojsku odbranu Sarajeva od agresorskih napada toga dana ratne 1992. godine, bit će održane brojne svečarske i kulturno-umjetničke manifestacije od 2. do 9. maja.
Povodom Dana Općine Centar 3. maja planiran niz manifestacija

Programom obilježavanja Dana Općine Centar planirano je da se delegacije Općine i boračkih udruženja u četvrtak 3. maja okupe ispred zgrade Općine u 8,15 sati nakon čega slijedi obilazak spomen-obilježja i polaganje cvijeća (od 9 do 11,30 sati) prema sljedećem rasporedu:

· 8,30 šehidsko mezarje Kovači – spomen-obilježje i mezar Alije Izetbegovića, prvog predsjednika i Vrhovnog komandanta Armije RBiH

· 9 sati Spomen-obilježje Vječna vatra

· 9,30 spomen obilježja Grdonj – Mala kula, Humka, Blekin potok – Aleja breza

· 10 sati spomen ploča logorašima Nahoreva – Jagomir, Oaza mira-Pionirska dolina

· 10,30 groblje Lav, centralni spomenik Stadion i groblja Sveti Marko i Sveti Josip

· 11 sati spomen obilježje i spomen ploča Šip

· 11,30 spomen obilježje Vraca

 

U 13 sati će biti održana Svečana sjednica Općinskog vijeća Centar (velika sala Općine Centar) Mis Irbina 1, a po završetku svečane sjednice će biti uručene jednokratne novčane donacije boračkim porodicama.

 

U 19,30 sati planirano je otvaranje 4. Festivala dječije umjetnosti u Narodnom pozorištu, a festival traje do 7. Maja. U Domu mladih Skenderija u 19 sati biće organizovana ''Noć sevdaha'', a od 18-20 sati košarkaško druženje u okviru projekta 365 sport plus (sala FIS-a). U Radićevoj ulici od 18-20 sati planiran je Fotofestival učenika srednjih škola.

 

Od 3. do 9. maja učenici završnih razreda 11 osnovnih škola sa područja općine Centar će posjetiti Spomenički kompleks Tunel Dobrinja-Butmir gdje će biti održan historijski čas.

 

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti