Povodom obilježavanja Dana Općine Centar položeno cvijeće na spomen-obilježja

U okviru obilježavanja Dana Općine Centar, delegacije Općine i boračkih udruženja, su u srijedu 2. maja 2018. godine obišli spomen-obilježja, položili cvijeće i odali počast poginulim braniteljima i civilnim žrtvama tokom proteklog rata.

Kako je planirano programom obilježavanja Dana Općine Centar, nakon okupljanja ispred zgrade Općine Centar delegacije su položile cvijeće kod spomen ploče na Mostu Suade Dilberović i Olge Sučić, spomen ploče poginulim policajcima koja se nalazi u zgradi Policijske uprave Centar na Marijin Dvoru i spomen ploče poginulim pripadnicima Specijalne jedinice Odreda „Zagreb“ na lokalitetu hotela Zagreb. U znak sjećanja na bitke vođene 2. maja 1992. godine pomenute delegacije položile su cvijeće i ispred spomen obilježja kod mosta na Skenderiji, te u haremu Alipašine džamije.

 

U delegaciji Općine Centar su bili načelnik dr. Nedžad Ajnadžić, predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar Karolina Karačić i njeni zamjenici Mustafa Mulić i Sulejman Haljevac, savjetnici općinskog načelnika Mustafa Resić, Jasmin Gerin, Bećir Sirovina i Osmo Babić, te vijećnik Ahmed Gerin.

 

Načelnik Ajnadžić je podsjetio da su na današnji dan ratne 1992. godine herojski odbranjene zgrade Predsjedništva i Općine, a time i Sarajevo i Bosna i Hercegovina.

 

-Istina i sjećanje se moraju sačuvati od zaborava, jer ljudi su često skloni zaboravljanju. Danas smo zvanično započeli obilježavanje Dana Općine Centar, a u periodu od 2. do 9. maja za naše sugrađane smo pripremili bogat kulturno-zabavni program. U ime Općinskog vijeća, općinske administracije i svoje lično ime svim sugrađanima iskreno od srca čestitam 2. maj. Obećavam da ćemo vjerno služiti njihovim idejama i da ćemo razvijati Općinu Centar i učiniti sve da ubrzamo Evropski put, kako Općine Centar, tako i države BiH, istakao je Ajnadžić.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti