Završeno takmičenje osnovaca sa Centra u kulturno-umjetničkom stvaralaštvu

U prostorijama Javne ustanove Centar kulture i mladih u četvrtak, 26. aprila 2018. godine završeno je takmičenje iz kulturno-umjetničkog stvaralaštva učenika 11 osnovnih škola sa područja sarajevske općine Centar.

Drugog dana takmičenja na programu su bili instrumentalna muzika, dramski prikaz i recital.

 

Na kraju drugog takmičarskog dana stručna komisija u sastavu: Šejla Grgić, profesorica Škole klavira i pjevanja, Aida Bukva, glumica, te Esmir Salihović, dramski pisac i pedagog obavila je bodovanje nastupa i objavila rezultate.  

 

Najbolju instrumentalnu izvedbu su imali učenici iz Osnovne škole „Isak Samokovlija“ sa izvedbom „Volimo klasiku“, drugo mjesto je pripalo učenicima OŠ „Alija Nametak“ za izvedbu „O sole mio“, dok su treće mjesto osvojili učenici iz Osnovne škole „Silvije Strahimir Kranjčević“ sa instrumentalnom izvedbom pod nazivom „The sound of silence“.

 

Iz dramskog prikaza najbolji su bili učenici Osnovne škole "Katoličkog školskog centra“ (Najbolji vrabac na svijetu), drugo mjesto pripalo je učenicima Osnove škole „Nafija Sarajlić“ (Jedan dan odgovornosti), a treće mjesto su osvojili učenici Osnovne škole „Alija Nametak“ (Sto vukova).

 

Najbolji recital su izveli učenici Osnovne škole „Vladislav Skarić“ (Derviš i smrt), drugo mjesto pripalo je učenicima OŠ „Isak Samokovlija“ (Bosnuj Bosno), dok su treće mjesto osvojili učenici Osnovne škole „Nafija Sarajlić“ (Neka obala druga).

 

Na kraju takmičenja najboljima su uručene diplome i nagrade Općine Centar, za prvo osvojeno mjesto nagrada je 400 KM, za drugo 300 KM, a za treće 200 KM. Sredstva će biti uplaćena na račune škola i iskorištena za unapređenje rada školskih sekcija.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti