Adel Muratović registrovao svoju privatnu ordinaciju uz pomoć Općine Centar

Na objavljeni javni poziv za dodjelu sredstava za finansiranje i sufinansiranje najboljih poslovnih projekata namijenjenih razvoju poduzetništva i zapošljavanju mladih koji je objavila Općina Centar, najbolje rangirani kandidat je bio diplomirani fizioterapeut Adel Muratović.

Njemu je Općina Centar iz svog budžeta odobrila iznos od 10.000 KM. Na koji način je iskoristio ovaj novac i kakvi su mu budući planovi Adel govori u nastavku.

 

–Za sredstva koja mi je dala Općina Centar prvo sam registrovaoprivatnu ordinaciju za sportsku i fizikalnu medicinu „A&M“ na adresi Kromolj 80 u općini Centar. Također sam za ovaj iznos nabavio medicinski aparat koji služi za rehabilitacijski tretman mojih pacijenata, te sam nabavio i potrebnu prateću opremu koja je potrebna za nesmetan rad ovakve vrste ordinacije, objasnio je Muratović.

 

Kako je naveo, zadovoljan je brojem pacijenata koji se vremenom povećava i u budućnosti ima namjeru da proširi svoju djelatnost.

 

–Moje dugogodišnje iskustvo u ovim poslovima mi je prvo pomoglo da se odlučim iskoristiti priliku koju mi je pružila Općina Centar, te da moji pacijenti budu zadovoljni uslugom koju im pružam u ordinaciji. Želja mi je da svoju ordinaciju vremenom dovedem do nivoa poliklinike sa povećanim brojem osoblja, što mogu jedino postići sa ozbiljnim radom. Pacijenti su najbolja potvrda kvalitete usluge koju pružam, dodao je Muratović, koji u svojoj privatnoj ordinaciji pruža usluge kinezoterapije, masaže, hidžame, medicinske rehabilitacije i fizikalne terapije.

 

Osim Adela Muratovića još 20 mladih ljudi je potpisalo ugovore sa načelnikom Općine Centar dr. Nedžadom Ajnadžićem o dodjeli bespovratnih sredstava mladim osobama za samozapošljavanje kroz start-up biznis.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti