Općina Centar i Udruženje „Motivator“ otvaraju Centar izvrsnosti

U prostorijama Općine Centar u četvrtak 26. aprila 2018. godine predstavnici Općine Centar i Udruženja „Motivator“ su potpisali Memorandum o saradnji ove jedinice lokalne samouprave i nevladine organizacije.

U ime Općine Centar Memorandum je potpisao načelnik dr. Nedžad Ajnadžić, dok je u ime pomenutog udruženja potpisnica bila predsjednica Irma Efendić-Adžajlić. Potpisani Memorandum je preduslov za otvaranje Centra za izvrsnost u Ulici Maršala Tita. Općina Centar će završiti tehničke uslove i ustupiti na korištenje ovaj općinski prostor Udruženju „Motivator“.

 

-Ovo je još jedan dobar primjer dobre praske saradnje Općine Centar sa organizacijama civilnog društva. Nadamo se da će Centar poslovne izvrsnosti ispuniti sve ono što smo mi zamislili kao cilj ovog centra, prije svega privlačenje mladih ljudi u sam centar, njihovo informisanje o onome šta mogu ostvariti, kao i njihovo osposobljavanje za pisanje projekata prema Evropskoj uniji i sve ono što su strateški ciljevi Općine Centar, a odnose se na zapošljavanje i samozapošljavanje mladih osoba sa područja naše općine, objasnila je Jasmina Fazlić, pomoćnica načelnika za obrazovanje, kulturu i sport Općine Centar.

 

 

Potpisanim dokumentom su utvrđeni segmenti saradnje Općine i udruženja u pogledu projekata i aktivnosti namijenjenih stanovnicima općine Centar s ciljem uspostavljanja dugoročne saradnje i dostizanja zajedničkih ciljeva.

-Dugo vremena planiramo sa Općinom Centar da budemo institucionalna podrška mladima sa područja ove općine u razvijanju njihovih poslovnih ideja i postizanju njihove izvrsnosti u poslovnom smislu. Fokus rada Centra izvrsnosti  biće  edukacija mladih iz oblasti pisanja projekata, zatim sve vrste biznis i IT edukacija, odnosno sve ono što mlade ljude može postaviti na tržište da budu konkurentni i lakše pronalaze zaposlenje. U narednom periodu nam slijedi dosta rada i očekujem konkretne rezultate rada Centra izvrsnosti već za nekoliko mjeseci. Također kroz ovaj Centar, zajedničkim snagama Općine i našeg udruženja ćemo osposobiti mlade ljude da pišu projekte namijenjene za privlačenje prije svega sredstava iz evropskih fondova koji će biti realizovani u korist stanovnika općine Centar, kazala je Irma Efendić-Adžajlić, predsjednica Udruženja „Motivator.

 

 

 

Današnjem potpisivanju Memoranduma je također bila prisutna i Ajla Mrnjavac iz Udruženja „Motivator“. 

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti