Press konferencija povodom najavljenog Porodičnog dana u Pionirskoj dolini

U sklopu obilježavanja Dana Općine Centar Sarajevo od 02. do 09. maja 2018. godine biće realizovan projekat ”Porodični i ekološki dan Općine Centar Sarajevo”, u prostoru Pionirske doline 05. maja 2018. godine, od 10 do 14 sati.
Press konferencija povodom najavljenog Porodičnog dana u Pionirskoj dolini

Svjetski dan porodice, 15. maj, obilježava se širom svijeta od 1993. godine, kada ga je Generalna skupština Ujedinjenih nacija proglasila Svjetskim danom porodice. Na taj način je istakla važnost porodice kao osnovne društvene ćelije. Ovim projektom kroz kulturno sportske aktivnosti, cilj nam je pozvati roditelje sa djecom da uživaju u ekološkim radionicama, kulturnom programu i sportskim aktivnostima tokom cjelodnevnog prisustva u jednom od najljepših prirodnih ambijenata u Sarajevu. Pored roditelja sa djecom pridružit će nam se mališani i odgajatelji iz KJU Dom za djecu bez roditeljskog staranja, Centar Vladimir Nazor, Zavod za zaštitu djece iz Pazarića, Centar za slušnu i govornu rehabilitaciju…

 

Isto tako svjedoci smo svakodnevnog neodgovornog odnosa prema prirodi i njenim ljepotama, i tim povodom zajednički istrajno moramo djelovati na zaštiti i očuvanju našeg prirodnog i kulturnog blaga. S tim u vezi biće organizovane i ekološke radionice posvećene zaštiti prirode i životinja. Centralna pozornica u Pionirskoj dolini biće u funkciji kulturno umjetničkog programa, na kojem će učešće uzeti kako najmlađi umjetnici, tako i profesionalni umjetnici koji će dati doprinos obilježavanju ovog dana. Pored kulturnih i ekoloških radionica, tokom dana organizovali bi i igre i sportske aktivnosti, u kojima će zajednički učestvovati roditelji i djeca (pucanje na prazan gol, žongliranje…). Najuspješniji će imati priliku dobiti nagrade. Ulaz u Pionirsku dolinu biće besplatan.

 

Pokrovitelj projekta je Općina Centar Sarajevo, dok su Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, Nogometni/Fudbalski savez BiH, Centrotrans, Lino, KJKP Park…, pomogli realizaciju navedenih aktivnosti.

 

Organizator projekta je Javna ustanova Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo.     

 

Press konferencija povodom ovog događaja, biće organizovana u petak 27.04. 2018. godine u 11 sati u Pionirskoj dolini.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti