Porodični i ekološki dan Općine Centar u Pionirskoj dolini 5. maja

Programom obilježavanja Dana Općine Centar, koji traju od 2. do 9. maja, planirano je, između ostalih brojnih aktivnosti, da se u subotu 5. maja 2018. godine od 10 do 14 sati u Pionirskoj dolini obilježi ''Porodični i ekološki dan Općine Centar'', a ulaz za sve posjetioce će biti besplatan.
Porodični i ekološki dan Općine Centar u Pionirskoj dolini 5. maja

Organizator ovog projekta je Javna ustanova Centar kulture i mladih Općine Centar a u povodu 15. maja - Svjetskog dana porodice koji se širom svijeta obilježava od 1993. godine, kada ga je Generalna skupština Ujedinjenih nacija proglasila Svjetskim danom porodice kao osnovne ćelije društva.

 

Cilj projekta''Porodični i ekološki dan Općine Centar'' je okupiti roditelje sa djecom da uživaju u ekološkim radionicama, kulturnom programu i sportskim aktivnostima tokom cjelodnevnog prisustva u jednom od najljepših prirodnih ambijenata u Sarajevu. Pored roditelja sa djecom pridružit će se mališani i odgajatelji iz KJU Dom za djecu bez roditeljskog staranja Bjelave, Centra ''Vladimir Nazor'', Zavoda za zaštitu djece iz Pazarića, Centra za slušnu i govornu rehabilitaciju…

 

U cilju što odgovornijeg svakodnevnog odnosa prema prirodi i njenim ljepotama te zaštite i očuvanja našeg prirodnog i kulturnog blaga, bit će organizovane i ekološke radionice posvećene zaštiti prirode i životinja. Centralna pozornica u Pionirskoj dolini će biti u funkciji kulturno-umjetničkog programa, uz učešće kako najmlađih tako i profesionalnih umjetnika koji će dati doprinos obilježavanju ovog dana. Pored kulturnih i ekoloških radionica, bit će organizovane igre i sportske aktivnosti, u kojima će zajednički učestvovali roditelji i djeca (pucanje na prazan gol, žongliranje…). Najuspješniji će imali priliku dobiti nagrade.

 

Pokrovitelj projekta je Općina Centar, dok su Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, Nogometni/Fudbalski savez BiH, Centrotrans, Lino, KJKP Park… pomogli realizaciju navedenih aktivnosti.

 

Program obilježavanja ''Porodičnog i ekološkog dana Općine Centar'' bit će predstavljen na press konferenciji u petak, 27. aprila 2018. godine u 11 sati u Pionirskoj dolini.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti