Završeno asfaltiranje biciklističke staze u Alipašinoj ulici

Tokom proteklog vikenda radnici građevinske firme „Grakop“ iz Kiseljaka su okončali asfaltiranje biciklističke staze u Alipašinoj ulici - od Ulice Sutjeska do ulaza u kompleks Zetra, ukupne dužine 841 metar, čime je prva faza ovog projekta privedena kraju.

Od planiranih radova potrebno je još asfaltiranu biciklističku stazu ofarbati u crvenu boju te postaviti vertikalnu i označiti horizontalnu saobraćajnu signalizaciju, što će prema utvrđenoj dinamici radova biti završeno do početka maja. Za realizaciju prve faze projekta izgradnje biciklističke staze koja će povezivati Alipašinu ulicu sa gradskim parkom na Jezeru Općina Centar je iz svog budžeta izdvojila gotovo 300.000 KM.

 

Radnici građevinske firme „Grakop“ iz Kiseljaka, firme koja je na javnom pozivu odabrana kao najpovoljniji izvođač radova, su tokom realizacije projekta izgradnje biciklističke staze u Alipašinoj ulici prije asfaltiranja uklonili postojeće kocke i ivičnjake nakon čega su ugradili novu betonsku podlogu na pomenutoj dionici. Paralelno sa ovim radovima vraćene su postojeće, te su ugrađene nove betonske kocke na dijelu koji će služiti kao pješačka staza. Uz biciklističku stazu postavljene su nove parkovske klupe na kojima se građani mogu odmoriti.

 

Druga faza izgradnje biciklističke staze obuhvata dionicu od ulaza u kompleks Zetra do parka Jezero, dužine 802 metra. Općina Centar će također biti finansijer realizacije ove druge faze projekta. Ukupna dužina biciklističke staze iznosi oko 1.644 metara. Sa realizacijom ovog projekta biciklisti i pješaci će imati nesmetanu putnu komunikaciju do parka na Jezeru gdje će moći uživati u najvećoj gradskoj zelenoj oazi, o kojoj također brigu vodi Općina Centar.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti