Općini Fojnica donirano 20 hiljada KM za sanaciju putne komunikacije

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić posjetio je Općinu Fojnica gdje ga je ugostio načelnik ove lokalne zajednice Sabahudin Klisura.

Tom prilikom su načelnici ove dvije općine potpisali ugovor o dodijeli finansijskih sredstava za sanaciju putne komunikacije u općini Fojnica. Iz budžeta Općine Centar, tačnije sa ekonomskog koda „Podrška drugim općinama za zaštitu i spašavanje od prirodnih i drugih nesreća, izdvojen je iznos od 20.000 KM za sanaciju putne komunikacije u naselju Hadrovice.

 

Ova donacija nije prva koja je namijenjena Općini Fojnica za sanaciju putnih komunikacija, koja zbog skromnijeg budžeta nije u stanju sama finansirati ovakve projekte, posebno koji su oštećeni tokom prirodnih i drugih nesreća.

 

Ovom prilikom je načelnik Ajnadžić ponovo potvrdio da Općina Centar mora imati senzibilitet prema manjim lokalnim zajednicama koje su pretrpile prirodne nesreće i one kojima je zbog ograničenih finansijskih sredstava potrebna pomoć.

 

Potpisivanju pomenutog ugovora su također prisustvovali Karolina Karačić, predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar, Jasna Beba, sekretar Općine, te Faruk Efendić iz Službe civilne zaštite Općine Centar.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti