Općina Centar nastavlja svoju finansijsku podršku za odlazak srednjoškolaca na ekskurziju

U Općini Centar u ponedjeljak 16. aprila 2018. godine, upriličeno je potpisivanje protokola između predstavnika ove Općine i direktorice Srednje zubotehničke škole Elvire Jašarbašić. Potpisanim dokumentom se Općina Centar obavezuje da će u roku od sedam dana uplatiti 2.000 KM, a koji će biti iskorišten za ekskurziju.

Škola sa druge strane ima obavezu da organizuje dolazak svojih učenika na ekološku akciju čišćenja i uređenja okoliša koju organizuje Služba civilne zaštite Općine Centar povodom 22. aprila – Dana planete Zemlje.

 

U ime Općine Centar ovaj dokument je potpisao načelnik dr. Nedžad Ajnadžić koji je kazao da je zadovoljan rezultatima koje su srednjoškolci pokazali tokom akcije pod nazivom „Ekskurzija 2017.“  i da je stoga odlučio nastaviti ovaj projekat gdje će osim Srednje zubotehničke škole biti uključene još neke srednjoškolske ustanove.

 

–Također smo zainteresovani da provedemo do kraja projekat izgradnje fiskulturne sale u vašoj školi, koju će također koristiti i studenti Medicinskog fakulteta. U projekat smo spremni ući u saradnji sa kantonalnim Ministarstvom obrazovanja, nauke i mladih, objasnio je Ajnadžić.

 

Direktorica Jašarbašić se zahvalila načelniku Ajnadžiću i Općinskom vijeću koji drugu godinu zaredom izdvajaju sredstva za odlazak učenika ove škole na ekskurziju.

 

–Za ovogodišnju ekskurziju do sada imamo prijavljeno oko 95 učenika trećih razreda. Od ovog broja imamo sedam odličnih učenika koji nemaju finansijskih mogućnosti za odlazak na ekskurziju. Ove godine su djeca odlučila da se na razne načine uključe u prikupljanje novca za svoje vršnjake poput organizovanja školskih bazara. Određenim institucijama smo poslali molbe za donaciju od kojih nam se prva odazvala Općina Centar. Prošle godine smo donirani novac Općine iskoristili za kupovinu karata za ulaz u muzej u mjestu Figeres (Figueres) kod Barcelone, tako da su sva djeca znala da im je ovaj fakultativni izlet platila Općina Centar, kazala je Jašarbašić.

 

Današnjem potpisivanju protokola je također prisustvovala i Jasmina Fazlić, pomoćnica načelnika za obrazovanje, kulturu i sport Općine Centar.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti