Održano općinsko takmičenje osnovaca iz fizike

U prostorijama Osnovne škole „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“ održano je općinsko takmičenje učenika iz fizike. Takmičili su se učenici osmih i devetih razreda iz svih osnovnih škola sa područja općine Centar i to u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji.
Održano općinsko takmičenje osnovaca iz fizike

U pojedinačnoj konkurenciji učenika osmih razreda prvo mjesto osvojio je Admir Zatega iz Osnovne škole „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“, na drugom mjestu je Nik Čolić iz Katoličkog školskog centra, a na trećem mjestu Naila Delalić iz škole „Hasan Kikić“. U ekipnoj konkurenciji osmih razreda prvoplasirana je OŠ „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“, drugo mjesto je osvojila škola „Isak Samokovlija“, a treće Osnovna škola „Hasan Kikić“.

 

Od učenika devetih razreda, u pojedinačnoj konkurenciji, najbolji je bio Namik Hadžović iz škole „Musa Ćazim Ćatić“, drugo mjesto zauzela je Hena Potogija iz škole „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“, a treće Nihad Mandžo također iz škole „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“. U ekipnoj konkurenciji učenika devetih razreda prvo mjesto je zauzela škola „Musa Ćazim Ćatić“, drugoplasirana je OŠ „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“, dok je treće mjesto osvojila škola „Isak Samokovlija“.

 

Nakon kulturno-umjetničkog programa, koji je pripremila škola domaćin takmičenja, najboljim učenicima i najuspješnijim školama dodijeljene su diplome, a po okončanju svih takmičenja iz znanja bit će uručene i prigodne novčane nagrade za prvoplasirane učenike.

 

Za takmičenje osnovnih škola iz znanja koje za cilj ima podsticanje boljih rezultata rada učenika, iz budžeta Općine Centar izdvojeno je 15.000 maraka.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti