Započela sanacija prokopa i udarnih rupa

Radnici komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ započeli su krpljenje prokopa i udarnih rupa na saobraćajnicama na području općine Centar.

Naime, riječ je o privremenom rješavanju problema oštećenja saobraćajnica do otvaranja asfaltnih baza početkom predstojeće građevinske sezone, a u zavisnosti od vremenskih prilika. Prokopi i udarne rupe popunjavaju se hladnim asfaltom.

 

Podsjećamo, nakon okončanja propisane procedure koja se provodi u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama BiH, potpisani su okvirni sporazumi za izvođenje radova na sanaciji, rekonstrukciji, izgradnji i redovnom održavanju cesta na području općine Centar Sarajevo za 2018. i 2019. godinu.

 

Na ovim poslovima bit će angažovane građevinske firme „Bosman“ d.o.o. Sarajevo i „Grakop“ d.o.o. iz Kiseljaka sa čijim je direktorima Sunijom Jahićem i Senadom Sejdićem okvirne sporazume potpisao u ime Općine Centar načelnik dr. Nedžad Ajnadžić.

 

Na osnovu potpisanih sporazuma, građevinske firme „Bosman“ i „Grakop“ se obavezuju da će radove izvoditi u skladu sa usvojenom projektnom dokumentacijom, odredbama Zakona o cestama Federacije BiH, Pravilnikom o održavanju javnih cesta, te u skladu sa važećim tehničkim propisima i standardima.

 

Za  izgradnju, rekonstrukciju, sanaciju i redovno održavanje lokalnih cesta u 2018. godini planirano je u budžetu Općine Centar 2.020.000 KM, a za nekategorisane ceste 790.000 KM.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti