Održana prva radionica u okviru projekta „Pokaži svoj talenat“

U Sarajevu se i ove godine realizira projekt pod nazivom „Pokaži svoj talenat“ u kojem sudjeluju djeca sa poteškoćama u razvoju, kao i osnovci i srednjoškolci. Riječ je o projektu koji je ocijenjen kao najveća socijalizacija djece sa poteškoćama u razvoju u jugoistočnoj Evropi.

U okviru ovog projekta bit će održane četiri radionice u osnovnim školama gdje će djeca imati priliku pokazati i razvijati svoju kreativnost. Završna manifestacija je planirana za srijedu, 28. marta u Kinu Bosna (nekadašnje kino Prvi maj) u Alipašinoj ulici 19 koje je važno mjesto sarajevske alternativne umjetničke scene.

 

Prva radionica u okviru projekta „Pokaži svoj talenat“ održana je u petak, 16. marta 2018. godine u Osnovnoj školi „Safvet-beg Bašagić“. Učesnici radionice su djeca sa poteškoćama u razvoju iz Zavoda „Pazarić“ zajedno sa domaćinima - učenicima škole „Safvet-beg Bašagić“. U ime institucija koje pružaju podršku ovom projektu, prvoj radionici su u ime Općine Centar prisustvovali predsjedavajuća Općinskog vijeća Karolina Karačić, njen zamjenik Sulejman Haljevac koji je ujedno jedan od organizatora ovog projekta, savjetnik općinskog načelnika Mustafa Resić, pomoćnica načelnika za obrazovanje, kulturu i sport Jasmina Fazlić te predstavnici Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.

 

Prema riječima Haljevca, prošlogodišnja manifestacija je okupila oko 3.000 učesnika, a ove godine se očekuje i veći broj.

 

-Riječ o projektu ljubavi, projektu najveće inkluzije djece sa posebnim potrebama u jugoistočnoj Evropi. Na završnoj manifestaciji u Kinu Bosna djece iz cijele BiH će imati šansu da pokažu ono što su pripremili ispred svojih škola i udruženja. Na ovim radionicama djeca uče kako pokazati i razvijati svoju kreativnost. Cilj je da naša djeca budu zajedno, bez ikakvih razlika među njima, istakao je Haljevac.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti