Zamjena dijela stolarije na objektu Osnovne škole „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“

U prostorijama Osnovne škole „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“ na Koševskom brdu potpisan je ugovor o zamjeni dijela vanjske stolarije na objektu pomenute škole.

U ime Općine Centar, kao finansijera projekta, ugovor je potpisao načelnik dr. Nedžad Ajnadžić, dok je u ime izvođača radova, firme „HDI“ d.o.o. Sarajevo, pomenuti ugovor potpisao direktor Haris Djana.

 

Za realizaciju ovog projekta Općina Centar je izdvojila 53.425 KM. Potpisivanju ugovora je prisustvovao i v.d. direktor Edin Smajić koji je zahvalio načelniku Ajnadžiću i Općinskom vijeću Centar na donaciji.

 

 Sa ovom značajnom donacijom Općine Centar za našu školu konačno smo u mogućnosti da riješimo dugogodišnji problem sa zagrijavanjem učionica u našem objektu. Osim smanjenja troškova zagrijavanja prostorija također ćemo sa novom stolarijom dobiti i estetski lijepo uređen objekat što zaslužuju učenici i nastavnici ove škole kao i naselje Koševsko brdo. Zamijenit ćemo vanjsku stolariju, odnosno prozore na četiri kabineta škole, te četiri portala na ulazu u školu kao i na hodnicima. Osim ovog mi smo u okviru povećanja energetske efikasnosti kandidovali dva projekta prema Ambasadi Japana u BiH, a radi se o projektima postavljanja termoizolacione fasade na objekat škole i rekonstrukciju postojeće kotlovnice koja je sada u katastrofalnom stanju, objasnio je Smajić.

 

Početak radova je planiran u aprilu ove godine kada su učenici na jednosedmičnom proljetnom raspustu, dok je rok za završetak radova 45 dana.

 

U ime Općine Centar potpisivanju ugovora također su prisustvovali Jasmina Fazlić, pomoćnica načelnika za obrazovanje, kulturu i sport Općine Centar, te savjetnik općinskog načelnika za pravna pitanja Jasmin Gerin.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti