Općina Centar donirala 10.000 KM „Kamernom teatru 55“

Nastavljajući dugogodišnju praksu pružanja podrške institucijama kulture Općina Centar Sarajevo je iz svog budžeta za 2018. godinu dodijelila grant u iznosu od 10 hiljada konvertibilnih maraka ''Kamernom teatru 55''.

Tim povodom je u prostorijama ovog sarajevskog teatra upriličeno potpisivanje protokola o pomenutoj donaciji. U ime Općine Centar protokol je potpisao načelnik dr. Nedžad Ajnadžić, a u ime ''Kamernog teatra 55'' direktor Emir Hadžihafizbegović.

 

Ovom prilikom je direktor Hadžihafizbegović, veliki bosanskohercegovački glumac i umjetnik uputio riječi zahvalnosti Općini i načelniku na doniranim sredstvima i izrazio želju da se dobra saradnja dvije institucije nastavi.

 

-Veliko hvala Općini Centar i načelniku Nedžadu Ajnadžiću koji je pokazao senzibilitet prema jednoj instituciji kulture kao što je ''Kamerni teatar 55''. Sredstva koja smo dobili iskoristit ćemo za nabavku tehničke opreme koja je u jako lošem stanju, a to su reflektori, svjetlo, miks pult u teatru, ulazna rasvjeta..., što će uveliko promijeniti izgled Kamernog teatra, a mi ćemo se svakako odužiti na naš umjetnički način dobrim predstavama i repertoarom, rekao je Hadžihafizbegović i dodao kako se nada da će se dobra saradnja ove institucije kulture sa Općinom Centar nastaviti i ubuduće.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti