U petak prva radionica u okviru projekta ''Pokaži svoj talenat''

U Sarajevu će i ove godine biti realiziran projekt pod nazivom ''Pokaži svoj talenat'' u kojem sudjeluju djeca sa poteškoćama u razvoju, kao i osnovci i srednjoškolci. Riječ je o projektu koji je ocijenjen kao najveća socijalizacija djece sa poteškoćama u razvoju u jugoistočnoj Evropi.
U petak prva radionica u okviru projekta ''Pokaži svoj talenat''

U okviru ovog projekta bit će održane četiri radionice u osnovnim školama gdje će djeca imati priliku pokazati i razvijati svoju kreativnost. Završna manifestacija je planirana za srijedu, 28. marta u Kinu Bosna (nekadašnje kino Prvi maj) u Alipašinoj ulici 19 koje je važno mjesto sarajevske alternativne umjetničke scene.

 

Prva radionica u okviru projekta ''Pokaži svoj talenat'' bit će održana u petak, 16. marta 2018. godine u Osnovnoj školi ''Safvet-beg Bašagić'' sa početkom u 11 sati. Učesnici radionice su djeca sa poteškoćama u razvoju iz Zavoda ''Pazarić'' zajedno sa domaćinima - učenicima škole ''Safvet-beg Bašagić''. U ime institucija koje pružaju podršku ovom projektu, prvoj radionici će prisustvovati načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić i ministar rada i socijalne politike Federacije BiH Vesko Drljača.

 

Moderator radionica je jedan od organizatora ovog projekta Sulejman Haljevac, akademski slikar i dopredsjedavajući Općinskog vijeća Centar.

 

Po riječima Haljevca, prošlogodišnja manifestacija je okupila oko 3.000 učesnika, a ove godine se očekuje i veći broj.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti