Finansijska podrška Općine Centar uspješnim sportistima

Načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić i predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar Karolina Karačić su u Domu mladih na Skenderiji u ponedjeljak, 12. marta 2018. godine za uspješne sportiste sa područja Centra uručili zaključke o dodjeli novčanih nagrada za njihove ostvarene izuzetne sportske rezultate.

Danas su nagrađeni profesionalni bokser Edin Puhalo, poznat u javnosti kao „Iron Puki“, aktuelni WBC prvak Mediterana, interkontinentalni prvak u WBF asocijaciji i UBF prvak Evrope, kao i Mirnesa Bektaš, članica Karate kluba Bosna koja je osvojila naslov prvakinje Evrope u karateu na 45. evropskom prvenstvu za kadete, juniore i U-21 takmičare održanom u februaru ove godine u ruskom Sočiju. Njih dvoje je od Općine Centar dobilo iznos od po 500 KM. Ovom prilikom je također nagrađena i Amila Jusufbegović, članica teniskog kluba „Winner“ iz Sarajeva , državna prvakinja u tenisu u kategoriji juniorki do 16 godina, dok će Ajli Bašić, članici Atletskog kluba „Sarajevo“ i Atletske reprezentacije BIH u kategoriji mlađih juniorki, zaključak o dodjeli sredstava biti uručen naknadno. Za njih je iz budžeta Općine Centar izdvojen iznos od po 400 KM.

 

Izvršna i zakonodavna vlast Općine Centar želi da u skladu sa raspoloživim mogućnostima nagradi uspjehe mladih sportista sa Centra koji na najbolji mogući način predstavljaju ovu općinu, grad Sarajevo i državu Bosnu i Hercegovinu.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti