Održan kulturno-umjetnički program povodom Dana žena

Povodom 8. marta – Međunarodnog dana žena u punoj dvorani Javne ustanove “Centar kulture i mladih” u srijedu 7. marta 2018. godine polaznici sekcija ovog Centra su održali prigodan kulturno-umjetnički program.

Ovom prilikom su polaznici škole klasičnog baleta, glume za djecu i mlade, i gitare izveli prigodan kulturno-zabavni program kao njihov dar svim ženama za njihov veliki dan. Također su polaznici likovne radionice upriličili izložbu svojih radova u holu Centra kulture i mladih. Gošće su učesnike programa nagradile gromoglasnim aplauzima.

 

 

Kako je naglasio direktor Centra Senad Bostandžić, osim najboljeg poklona djece svim pripadnicama ljepšeg spola ovo je također bila prilika i da se publika upozna sa aktivnostima i besplatnim sekcijama koje pohađaju njihova djeca.

 

 

– Želimo javnosti pokazati koliko naš Centar kao institucija aktivno učestvuje u naporima društvene zajednice za kvalitetnim osmišljavanjem slobodnog vremena djece, mladih i građana, u neposrednoj saradnji sa drugim društveno političkim institucijama, školama, vrtićima, ustanovama za specijalno vaspitanje i obrazovanje, nevladinim i humanitarnim organizacijama, medijima, javnim, kulturnim i naučnim radnicima, pružajući mogućnost kreativnog stvaralačkog rada. Kroz segmente kulturnog i obrazovnog djelovanja, preferira se rad sa djecom i mladima, afirmiše njihovo stvaralaštvo, uvažavajući i ostale kategorije društva. Stavljajući mladima na raspolaganje svoje prostore, tehničke mogućnosti i stručnu podršku, pod okriljem Centra razvilo se više aktivnih grupa koje rade u oblastima scenskih umjetnosti, muzike, likovnih umjetnosti, plesa, nastojeći pružiti profesionalnu pomoć i usmjeriti mlade, socijalizirati ih, vaspitno i edukativno djelovati, buditi interes za stvaralačkim radom i motivacijom, kazao je Bostandžić.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti