Za dodjelu plastenika pristigla 44 zahtjeva

Na javni poziv za predaju zahtjeva za dodjelu plastenika, koji je bio objavljen 12. februara 2018. godine i bio otvoren 15 dana, zaprimljena su 44 zahtjeva koja su uputili stanovnici rubnih područja općine Centar.
Za dodjelu plastenika pristigla 44 zahtjeva

Članovi stručne komisije u saradnji sa uposlenicima općinske Službe za privredu i lokalni ekonomski razvoj su tokom jučerašnjeg dana krenuli sa obilascima domaćinstava čiji su članovi predali zahtjev za dodjelu plastenika površine od 50 metara kvadratnih sa dodatnom opremom.

 

 

Kako je bilo navedeno u javnom pozivu pravo na dodjelu plastenika imali su svi zainteresovani stanovnici općine Centar koji posjeduju, odnosno koji su zakonski korisnici poljoprivrednog zemljišta na području ove općine pogodnog za plasteničku proizvodnju.

 

 

Od utvrđenih kriterija koji nose određeni broj bodova, dodatne bodove dobivaju nezaposlena lica, demobilisani borci, članovi uže porodice poginulih branitelja, ratni vojni invalidi, civilne žrtve rata, logoraši...

 

Nakon što stručna komisija završi sa obilascima domaćinstava i utvrdi pogodnost zemljišta za zasnivanje plasteničke proizvodnje, obavit će bodovanje i predložiti kandidate za dodjelu plastenika.

 

 

Općinski načelnik će na osnovu dostavljenog izvještaja donijeti odluku o dodjeli plastenika. Općina Centar je u okviru projekta ''Podrška poljoprivrednim proizvođačima, boračkoj i izbjegličkoj populaciji za nabavku plastenika'' u ovogodišnjem budžetu obezbijedila 20.000 KM.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti