Saradnja Općine Centar i Srebrenice na projektima za održivi povratak

Načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić je u srijedu, 28. februara 2018. godine primio predstavnike Opštine Srebrenica - Nermina Alivukovića, zamjenika načelnika i Aliju Tabakovića, predsjednika Skupštine Opštine Srebrenica.

Ovom prilikom je načelnik Ajnadžić iskazao spremnost Općine Centar da nastavi dobru saradnju i finansijsku podršku projektima od značaja za lokalnu zajednicu u Srebrenici, posebno za povratničku populaciju.

 

-Namjeravamo posjetiti Srebrenicu do kraja marta ove godine i stoga želim da utvrdimo prioritetne projekte koje možemo realizovati zajedničkim snagama. Općina Centar je u svrhu podrške održivom povratku u mogućnosti da sufinansira jedan od projekata razvoja infrastrukture, po vašem izboru. Također vas želim obavijestiti da je u toku priprema procedure za izgradnju ili rekonstrukciju jednog dječijeg igrališta u Srebrenici, što planiramo realizovati u saradnji sa Udruženjem „Jesi li za basket?“. Osim toga, planiramo finansijski podržati program obilježavanja godišnjice genocida u Srebrenici 11. jula, objasnio je Ajnadžić.

 

Predstavnici Opštine Srebrenica su ovom prilikom naglasili da sa Općinom Centar vrlo rado nastavljaju dobru saradnju koja se tokom proteklih godina pokazala kao uspješna, posebno kad je riječ o održivom povratku.

 

–Općina Centar je već pomagala Srebrenici u konkretnim projektima za održivi povratak, od obnove domova povratničkih porodica do nekih projekata izgradnje i obnove lokalne infrastrukture. Naše namjere jesu da realizujemo što više ovakvih projekata koji su preduslov održivog povratka, posebno mlađe populacije od koje zavisi budućnost Srebrenice. Ovom prilikom vas pozivamo da posjetite Srebrenicu 11. marta kada obilježavamo Dan naše općine, kazali su  Alivuković i Tabaković.

 

Tokom sastanka su predstavnici Općine Centar iz Službe za rad, zdravstvo, socijalna pitanja, izbjegla i raseljena lica i Službe civilne zaštite upoznali goste iz Srebrenice o proceduri prijave na javni poziv za podnošenje zahtjeva za ostvarivanje pomoći iz Programa održivog povratka, koji je objavila Općina Centar krajem februara 2018. godine i koji ostaje otvoren mjesec dana.

 

Sastanku sa predstavnicima Opštine Srebrenica je, između ostalih, prisustvovao i pomoćnik načelnika za civilnu zaštitu Općine Centar Vahid Bećirević.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti