Obilježen 1. mart- Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine

Povodom Dana nezavisnosti BiH, u četvrtak, 1. marta 2018. godine, predstavnici svih nivoa vlasti, boračkih udruženja i udruženja građana položili su cvijeće na šehidsko mezarje Kovači i spomen-obilježja čime su odali počast svim poginulim braniteljima.

U ime Općine Centar, obilježavanju ovog značajnog datuma iz naše novije historije, prisustvovali su načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić, dopredsjedavajući Općinskog vijeća Mustafa Mulić i Sulejman Haljevac, vijećnici Ahmed Gerin, Samir Fazlić, Dževad Topić, Velija Katica, Haris Mujanović i Hamdija Hasanović, te savjetnici načelnika Mustafa Resić, Osmo Babić, Bećir Sirovina i Jasmin Gerin.

 

Delegacije su nakon mezarja Kovači, gdje su položili cvijeće ispred spomen-obilježja kao i pored mezara rahmetli Alije Izetbegovića, prvog predsjednika Predsjedništva BiH i vrhovnog komandanta Armije RBiH, obišli i položili cvijeće te odali dužnu počast ubijenim tokom dva protekla rata ispred spomen-obilježja „Vječna vatra“ i Spomenika ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992-1995.

 

Načelnik Ajnadžić čestitao je Dan nezavisnosti svim građanima općine Centar, Sarajeva i države Bosne i Hercegovine.

 

–Ovo je jedan od najznačajnijih datuma u historiji Bosne i Hercegovine, kada su se građani ove zemlje odlučili za suverenu i nezavisnu državu. Prije 26 godine na postavljeno referendumsko pitanje o suverenitetu BiH, 65 posto građana kazalo je da želi nezavisnost države Bosne i Hercegovine. Zato zahvalnost pripada svima onima koji vole BiH i patriotama koji su ovu državu održali kako bismo mogli danas obilježavati ovaj veliki dan za BiH. Našu državu treba stalno izgrađivati po mjeri svih njenih građana i brže je gurati da bude dio suverenog evropskog prostora, poručio je Ajnadžić.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti