Poziv organizacijama civilnog društva za učešće na treningu „Upravljanje projektnim ciklusom“ koji organiziraju ReLOaD projekat i Općina Centar Sarajevo

Projekat „Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu“ (ReLOaD) u saradnji sa Općinom Centar Sarajevo objavljuje poziv za organizacije civilnog društva (OCD) sa područja općine za učestvovanje na dvodnevnom treningu: “Upravljanje projektnim ciklusom (PCM)”.
Poziv organizacijama civilnog društva za učešće na treningu „Upravljanje projektnim ciklusom“ koji organiziraju ReLOaD projekat i Općina Centar Sarajevo

Trening se realizira kao podrška procesu provođenja Javnog poziva za organizacije civilnog društva/nevladine organizacije za predaju prijedloga projekata za finansiranje koji su objavili Općina Centar Sarajevo i ReLOaD projekat 20. februara  2018. godine, a koji je otvoren do 19. marta 2018. godine. Tekst javnog poziva dostupan je na web stranici Općine Centar: www.centar.ba/stranica/reload.

 

Cilj treninga je pružiti predstavnicima OCD dodatna znanja o upravljanju projektnim ciklusom kako bi mogli sa kvalitetno osmišljenim i napisanim projektnim prijedlozima aplicirati na gore navedeni javni poziv ali i na pozive drugih, domaćih i međunarodnih donatora.

 

Dvodnevni trening će se održati 26. februara 2018. godine u 9 sati i 27. februara 2018. godine u 10 sati u prostorijama Centra za zdravo starenje Općine Centar Sarajevo (Maršala Tita 12).

 

S obzirom da je broj učesnika na treningu ograničen i u slučaju većeg interesovanja za trening, iz jedne organizacije će na treningu moći učestvovati samo jedan predstavnik.

 

Krajnji rok za prijavu na trening je 23. februar 2018. do 14 sati, na email adresu: ismeta.demir@centar.ba ili na broj faksa 562 472 uz naznaku: Za učešće na treningu „Upravljanje projektnim ciklusom – Trening Centar Sarajevo”.

 

Organizacije civilnog društva koje budu odabrane za učešće na treningu će biti kontaktirane do 23. februara 2018. godine kad će im se dostaviti i dnevni red treninga.

 

Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu finansira Europska unija, a provodi UNDP. Treningu isključivo mogu prisustvovati organizacije civilnog društva koje imaju sjedište na području Općine Centar.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti