„Bajka o ribaru i ribici'' na sceni Centra kulture i mladih

Na sceni Centra kulture i mladih Sarajevo u Jelićevoj 1, u četvrtak, 22. februara 2018. godine sa početkom u 10 sati bit će upriličena izvedba predstave za djecu „Bajka o ribaru i ribici“ za učenike OŠ „Vladislav Skarić” i mališane iz vrtića „Kockica” i „Sportisimo kids”.
„Bajka o ribaru i ribici'' na sceni Centra kulture i mladih

Pokrovitelj predstave je Općina Centar Sarajevo, a predstava će biti odigrana u okviru Internacionalnog Festivala Sarajevo „Sarajevska zima”.

 

Poznati motiv mnogih bajki - ribar i zlatna ribica, tek je podsticaj koji u tekstu Mirsada Bećirbašića prerasta u autentičnu, razigranu ljubavnu priču između dječaka-ribara i djevojčice-ribice koji ne mogu jedno bez drugog. A dvije želje kad se sretnu postaju stvarnost, osnovna je poruka ovog pisca. Predstava uspostavlja direktnu komunikaciju sa gledalištem koje također postaje aktivan učesnik priče o ljubavi.

 

Tekst je u ovoj predstavi, koja je premijerno izvedena 1987. godine, naišao na kreativne interpretatore Elmu Ahmetović i Senada Bostandžića, pa obogaćen muzičkim numerama dopire do ritma dječijih osjećaja i mašte.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti