Porodicama pripadnika 105. motorizovane brigade uručene jednokratne novčane donacije

U povodu obilježavanja jubilarne 25. godišnjice formiranja 105. motorizovane brigade, u ponedjeljak, 19. februara 2018. godine u Domu mladih Skenderija upriličen je prijem članova porodica poginulih pripadnika ove slavne brigade.

Tom prilikom su predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti Općine Centar te boračkih udruženja za 50 pripadnika boračke populacije u stanju socijalne potrebe uručili simbolične novčane donacije od po 100 KM.

 

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić istakao je da Općina Centar trajno mora čuvati uspomenu na sve one koji su svojim životima branili naš grad i domovinu.

 

-Imajući u vidu težak ekonomsko socijalni položaj boraca i njihovih porodica i nedovoljnu brigu društva za njihove brojne probleme i potrebe, Općina Centar Sarajevo u okviru kontinuirane brige o boračkoj populaciji, najzaslužnijoj za današnju slobodnu i nezavisnu Bosnu i Hercegovinu, dugi niz godina redovno iz svog budžeta izdvaja značajna sredstva kako bi im pružila potporu i razne vrste pomoći, a sa tom praksom će nastaviti i u budućnosti. U općinskom budžetu za 2018. godinu za tu namjenu obezbijeđeno je gotovo 600 hiljada konvertibilnih maraka, kazao je Ajnadžić.

 

Uručivanju novčanih donacija prisustvovali su i predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar Karolina Karačić, njen zamjenik Mustafa Mulić, savjetnici općinskog načelnika Mustafa Resić, Osmo Babić i Bećir Sirovina, saradnici iz općinskih službi te predstavnici boračkih udruženja sa područja općine Centar.

 

Naime, u nedjelju, 18. februara 2018. godine navršilo se 25 godina od formiranja 105. motorizovane brigade Armije RBiH, čiji su hrabri borci učestvovali u svim bitkama za odbranu Sarajeva u periodu 1992-1995, kao i na mnogim ratištima u Bosni i Hercegovini. Kroz redove 105. brigade prošlo je 7.000 boraca, od kojih je 315 poginulo i 2.000 ranjeno, a osam pripadnika je odlikovano najvišim ratnim priznanjem „Zlatnim ljiljanom“. Jučer je na platou kod spomen-obilježja Mala kula na Grdonju održana centralna manifestacija obilježavanja 25. godišnjice formiranja 105. motorizovane brigade Armije Republike Bosne i Hercegovine.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti