Predsjedavajuća Karačić posjetila porodice poginulih pripadnika 105. motorizovane brigade

Povodom obilježavanja predstojeće jubilarne 25. godišnjice formiranja 105. motorizovane brigade predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar Sarajevo Karolina Karačić i predsjednica Udruženja porodica šehida i poginulih boraca općine Centar Ramiza Šejto su u četvrtak, 15. februara 2018. godine posjetile deset porodica poginulih pripadnika ove slavne brigade i kao mali znak pažnje uručile im pakete sa osnovnim prehrambenim namirnicama.

Naime, u nedjelju, 18. februara 2018. godine navršit će se 25 godina od formiranja 105. motorizovane brigade Armije RBiH, čiji su hrabri borci učestvovali u svim bitkama za odbranu Sarajeva u periodu 1992-1995, kao i na mnogim ratištima u Bosni i Hercegovini. Kroz redove 105. brigade prošlo je 7.000 boraca, od kojih je 315 poginulo i 2.000 ranjeno, a osam pripadnika je odlikovano najvišim ratnim priznanjem „Zlatnim ljiljanom“.

 

Predsjedavajuća Karačić, koja je ujedno i predsjednica Organizacionog odbora za obilježavanje 25. godišnjice 105. brigade, istakla je da naši najhrabriji sinovi nikada ne smiju biti zaboravljeni.

 

-Prije svega želim iskazati zadovoljstvo da sam danas sa porodicama onih koji su dali život za odbranu države Bosne i Hercegovine i ovoga grada. Naša dužnost je da ih se sjećamo i odajemo dužnu počast za njihovu nenadmašnu hrabrost. Kao što je to bilo prethodnih godina, i ove godine želimo na dostojanstven način obilježiti jubilarnu 25. godišnjicu herojske 105. brigade. Kao što ne smije izblijediti slika na naše najhrabrije i najbolje sinove, tako ne smijemo zaboraviti ni njihove porodice, kazala je Karačić koja je u ime Općinskog vijeća i načelnika dr. Nedžada Ajnadžića posjetila porodice poginulih pripadnika 105. brigade.  

 

Fatima Helać izgubila je sina Emira u ratu na njegov 38. rođendan, i kako je kazala, bol i tuga u njenom srcu i danas je nemjerljiva.

 

-Hvala vam što nas niste zaboravili i što se sjećate naše djece. Mnogo nam znači ovaj gest. Moj Emir je bio pripadnik 105. brigade, i dao je život za svoju zemlju, istakla je Helać.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti