Izgradnja spomen-obilježja posvećenog Denisu Mrnjavcu, Editi Malkoč i Selmi Agić

U kabinetu predsjedavajuće Skupštine Kantona Sarajevo Ane Babić u ponedjeljak 12. februara 2018. godine održan je sastanak na temu izgradnje spomen-obilježja posvećenog tragično stradalima Denisu Mrnjavcu, Editi Malkoč i Selmi Agić, te ostalim žrtvama nasilja u Sarajevu.
Izgradnja spomen-obilježja posvećenog Denisu Mrnjavcu, Editi Malkoč i Selmi Agić

Na sastanku osim pomenute predsjedavajuće Babić također su prisustvovali predsjednik Udruženja mladih "Denis Mrnjavac" Vedran Ljevarević, zamjenik gradonačelnika Grada Sarajeva Milan Trivić i savjetnik načelnika Općine Centar Osmo Babić.

 

Kako je navedeno izgradnja spomen-obilježja je planirana u parku ispred Srednje mašinske tehničke škole na Marijin dvoru (Zmaja od Bosne 8), koji se nalazi u neposrednoj blizini mjesta gdje je stradao Denis Mrnjavac u tramvaju, te dvije studentice Filozofskog fakulteta u Sarajevu, tokom njihovog povrataka kući sa predavanja. Već je pribavljena saglasnost za gradnju zajedničkog spomen-obilježja od roditelja stradalih studentica. Prije početka izgradnje spomen-obilježja Općina Centar će izdati urbanističku i građevinsku saglasnost za gradnju.

-Službenici Općine Centar će ubrzano raditi na izdavanju pomenutih dozvola i biti na raspolaganju inicijatorima projekta. Bitno nam je da dobijemo adekvatno idejno rješenje spomen obilježja, čija će izrada biti povjerena mladim ljudima, studentima Arhitektonskog fakulteta i Akademije likovne umjetnost, objasnio je savjetnik Babić.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti