Zahvaljujući Općini Centar kosi lift na Ciglanama ponovo u funkciji

Kosi lift u sarajevskom naselju Ciglane od jutros je ponovo u funkciji. Remont lifta finansirala je Općina Centar koja planira napraviti novi, moderniji lift kako bi trajno riješila pitanje kosog lifta koji je od esencijalnog značaja za stanovništvo pomenutog naselja.
Zahvaljujući Općini Centar kosi lift na Ciglanama ponovo u funkciji

Podsjećamo, načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić u nekoliko navrata je naglašavao spremnost Općine da preuzme upravljanje kosim liftom, ali pod jednim uslovom. Da kosi lift pređe u vlasništvo Općine Centar Sarajevo. Kantonalno javno komunalno preduzeće Gras dobilo je privremenu dozvolu za upravljanje liftom do okončanja procedure prenosa vlasništva na Općinu Centar, nakon čega će početi gradnja novog lifta.

 

Načelnik Ajnadžić krajem prošlog mjeseca održao je sastanak sa predstavnicima firme Leitner koja priprema dokumentaciju za modernizaciju kosog lifta na Ciglanama. Koliko je ozbiljna u namjeri da preuzme kosi lift i građanima sa ovog područja obezbijedi, prije svega siguran, a zatim i kvalitetan vertikalni transport govori i činjenica da su u budžetu Općine Centar za 2018. godinu planirana sredstva za rekonstrukciju kosog lifta.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti