Započeli radovi na izgradnji i rekonstrukciji javne rasvjete na više lokacija u Centru

Tokom protekle sedmice radnici firme „Testingelektro“ d.o.o. Sarajevo su započeli sa radovima na izgradnji i obnovi postojeće javne rasvjete na više lokacija u Centru. Općina Centar kao finansijer projekta za realizaciju poslova na 37 lokacija u 14 mjesnih zajednica će iz svog budžeta izdvojiti 201.838 KM.
Započeli radovi na izgradnji i rekonstrukciji javne rasvjete na više lokacija u Centru

Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo kao realizator i nadzor ovog projekta je okončao sve potrebne procedure odabira firmi za izradu projekta instalacije javne rasvjete, kao i izvođača radova, sa kojima su potpisani ugovori.

 

Prema projektu instalacije javne rasvjete na području općine Centar, kojeg je uradila firma „IPSA Institut“ d.o.o. Sarajevo, radovi na javnoj rasvjeti će biti izvedeni na sljedećim lokacijama: u Mjesnoj zajednici „Bardakčije“ planirano je postavljanje novih i zamjena dotrajalih stubova javne rasvjete u ulicama Mandrina, Bardakčije, Zaima Šarca, Imamovića i Šekerova kod broja 3; u Mjesnoj zajednici „Betanija-Šip“ biće postavljena javna rasvjeta u ulicama Gornja Slatina kod broja 29 i Branilaca Šipa kod broja 45. U ulicama Osmana Krupalije 26, Patriotske lige kod brojeva 1, 3 i 44 te Nusreta Fazlibegovića 9 je također planirano postavljanje nove javne rasvjete (Mjesna zajednica „Koševo II“), a u MZ „Ciglane-Gorica“ planirana je rekonstrukcija rasvjete na Merhemića trgu kod broja 15, zatim u ulicama Husrefa Redžića 15 i Alipašina 47-55 te postavljanje rasvjetnog tijela u Ulici Prusačka 4. U Mjesnoj zajednici „Donji Velešići“ predviđena je zamjena drvenih stubova novim betonskim u Ulici Hasana Bibera od broja 105 prema Jukićevoj, dok je u Mjesnoj zajednici „Džidžikovac-Koševo I“ planirano postavljanje nove rasvjete u Ulici Alipašina kod brojeva 25 i 27, te zamjena dotrajalih rasvjetnih tijela u Ulici Rizaha Štetića kod broja 3. U Mjesnoj zajednici „Hrastovi-Mrkovići“ biće postavljena nova javna rasvjeta u Ulici Grdonj kod broja 89. Nova javna rasvjeta će također biti postavljena u ulicama Muhameda Hadžijahića 44 i Antuna Hangija 62 (Mjesna zajednica „Koševsko Brdo“), a u MZ „Mejtaš-Bjelave“ planirani su radovi na javnoj rasvjeti u ulicama Envera Čolakovića 2-4, Bjelave 3 i 68, Sarač Ismailova 23, Sepetarevac i Zatikuša, dok će duž objekta Osnovne škole „Musa Ćazim Ćatić“ (Čekaluša 53) biti postavljena dodatna rasvjetna tijela, a također je planirana i rekonstrukcija javne rasvjete u ulicama Tahtali sokak i Pehlivanuša. Na području Mjesne zajednice „Park-Višnjik“ planirano je postavljanje dodatnih rasvjetnih tijela na raskrsnici ulica Bolnička i Višnjik, a na području MZ „Pionirska dolina“ nova rasvjetna tijela u Nahorevskoj ulici te u Ulici Midhata Karića 2-6. U MZ „Skenderija-Podtekija“ planirano je postavljanje dodatnih stubova javne rasvjete u Ulici Ejuba Ademovića. Predviđeno je i osvjetljenje prostora starog rezervoara na Soukbunaru, gdje je Općina Centar tokom prošle godine finansirala izgradnju dječijeg „ciciban“ igrališta (MZ „Soukbunar“), te postavljanje LED rasvjete u parku ispred Općine Centar (Mjesna zajednica „Trg oslobođenja-Centar“).

 

Prema potpisanom ugovoru izvođač radova ima obavezu da projekat okonča u roku od 60 dana.

 

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti