Pri kraju obnova stepeništa i pješačkih staza ispred vrtića Šareni voz

Na osnovu ugovora o izvođenju radova na investiciono-tehničkom održavanju stepeništa i ograda u Centru, koji su potpisali načelnik Općine dr. Nedžad Ajnadžić i direktor građevinske firme „Sela“ Sead Tutić, radnici ove firme rade na izgradnji novog stepeništa i pristupnih staza do objekta vrtića Šareni voz u Odobašinoj ulici na broju 10.

Općina Centar kao finansijer projekta je za ovu namjenu izdvojila nešto više od 13.500 KM.

 

–Do sada smo uspjeli ukloniti kompletnu oštećenu konstrukciju starih pješačkih staza te stepenište. Uradili smo betoniranje novih staza i stepeništa, pored kojeg smo izgradili potporni armirano-betonski zid. U toku je postavljanje kulir ploča po novim stazama i stepeništu. Ako dozvole vremenske prilike radove planiramo završiti uskoro, objasnio je Mesud Zimić, šef gradilišta građevinske firme „Sela“.

 

Općina Centar na svaki mogući način nastoji doprinijeti poboljšanju nastavnog procesa i uslova rada i boravka u školama i vrtićima iako nema direktnu nadležnost nad obrazovanjem. Iz budžeta ove lokalne zajednice u protekle dvije godine izdvojeno je 25.000 maraka za popravku krovne konstrukcije na zgradi vrtića „Šareni voz“, te 70.000 KM za projekat energetske efikasnosti za utopljavanje ovog vrtića.

 

U okviru realizacije projekta energetske efikasnosti postavljena je termoizolaciona fasada na površini od 270 metara kvadratnih, te zamijenjena dotrajala stolarija. Također, radovi su obuhvatili i sanaciju krova na objektu.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti