Ajnadžić razgovarao sa predstavnicima KJKP Vodovod i kanalizacija, prioritet rješavanje isticanja vode u Ulici Mehmeda Spahe

Načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić zajedno sa saradnicima posjetio je KJKP Vodovod i kanalizacija gdje je sa predstavnicima ovog preduzeća razgovarao o aktuelnim pitanjima, te planovima izgradnje, rekonstrukcije i sanacije vodovodnog i kanalizacionog sistema na području Centra.
Ajnadžić razgovarao sa predstavnicima KJKP Vodovod i kanalizacija, prioritet rješavanje isticanja vode u Ulici Mehmeda Spahe

Najurgentnije pitanje kojem je posvećena posebna pažnja bilo je isticanje vode u ulici Mehmeda Spahe.

 

U skladu sa zahtjevom općinskog Štaba civilne zaštite, ekipe KJKP Vodovoda i kanalizacije i predstavnici Civilne zaštite Općine Centar izašli su na teren i vrše snimanje instalacija. U toku dana izvršeno je i čišćenje odvodnog kanala, te je saniran jedan od mogućih uzroka akumulacije vode.

 

Nakon što ekipe KJKP Vodovod i kanalizacija izvrše snimanje svih instalacija u širem obuhvatu stambenog naselja „Sunce“, ukoliko se ukaže potreba, pokrenut će se i aktivnosti na snimanju Kevrinog potoka kako bi se otklonili svi mogući uzročnici isticanja vode.

 

Radnici KJKP Vodovod i kanalizacija uporedo sa navedenim aktivnostima vrše i sanaciju mreže u Ulici Mehmeda Spahe kod broja 13.

 

Da podsjetimo, Općina Centar Sarajevo uložila je preko 1,5 miliona maraka u sanaciju klizišta u Dalmatinskoj ulici. Nakon što se pojavilo isticanje vode na pomenutom lokalitetu, Štab civilne zaštite Općine Centar održao je sjednicu na kojoj su doneseni zaključci, a gdje je između ostalog upućen i zahtjev KJKP Vodovod i kanalizacija da izvrši ugradnju upojnog šahta koji bi amortizovao udar vode koja ističe iz skloništa, kao i zamjenu postojećeg cjevovoda prečnika 110 mm novim cijevima većeg prečnika na dionici od ulaza u sklonište do Ulice Mehmeda Spahe.

 

Stanje na terenu će se pratiti svakodnevno sve do konačnog rješenja ovog problema. 

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti