Ajnadžić posjetio kompaniju Networks INT d.o.o.

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je zajedno sa saradnicima u utorak, 23. januara 2018. godine posjetio kompaniju Networks INT d.o.o. sa kojom ova lokalna zajednica ostvaruje izuzetno dobru saradnju.

Networks INT d.o.o je preduzetnički i edukativni centar u srcu grada koji pomaže mladim i kreativnim ljudima da izgrade svoje startup ekosisteme u BiH kroz međusobno povezivanje sa drugim talentima, ali i lokalnim i globalnim kompanijama.

 

Networks pruža mladim preduzetnicima i inovatorima veliki coworking prostor, edukativni i biznis centar, sobu za foto i video produkciju, te ostale sadržaje namijenjene inspirisanju i razvoju kreativnosti talenata iz svih profesija.

 

Direktorica operacija Alma Muharemović iskazala je zadovoljstvo što će partnerstvo sa Općinom Centar biti nastavljeno.

 

-Želimo da pokažemo koliko je privredi važan IT sektor, posebno razvoj 3D tehnologije i robotike, a isto tako promovišemo i pomenute startup projekte koji su više nego uspješni. Cilj naše saradnje je omogućiti nezaposlenim mladim ljudima sa područja općine Centar da u prostorijama Networks INT d.o.o. (Skenderpašina 1) razvijaju svoje ideje, poduzetnički duh, poslovne vještine, te im omogućiti povezivanje sa tržištima lokalnih i globalnih kompanija, sve u cilju smanjenja nezaposlenosti mladih i poboljšanja ekonomske situacije u državi, kazala je Muharemović.

 

Načelnik Ajnadžić je iskazao spremnost lokalne zajednice da pomogne u radu kompanije, ali i nadu da će podrška biti obostrana.

 

-Jako smo zainteresirani da sarađujemo sa vama i apsorbujemo znanja koja nudite. Posebno smo zainteresirani za usvajanje znanja i iskustava  u području pripreme, planiranja i provedbe projekata za korištenje fondova Europske unije, te IPA programu prekogranične suradnje, dodao je Ajnadžić.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti