U toku obnova pješačkih staza u parku kod Druge gimnazije

U okviru radova na obnovi pješačkih staza u parku kod Druge gimnazije, radnici firme „Sela“ privode kraju izgradnju pristupne rampe za kretanje osoba sa invaliditetom, a postavljaju se i ivičnjaci duž pješačkih staza.

-Rampa od Ulice Koševo, ukupne dužine 25 metara, povezuje pomenutu saobraćajnicu sa parkom. Nakon betonskih radova na izgradnji zidova i staze duž rampe će biti postavljene nove ploče. Planirana je i ugradnja zaštitne ograde. Krenuli smo i sa postavljanjem betonskih ivičnjaka duž pješačkih staza, sa nasipanjem tampona i podloge, a na kraju radova slijedi postavljanje 2.200 kvadrata novog asfalta, što možemo uraditi tek na proljeće sa poboljšanjem vremenskih prilika i otvaranjem asfaltnih baza, objasnio je Mesud Zimić, šef gradilišta firme Sela.

 

Za realizaciju ovog projekta angažovane su firme „Bosman“ i „Sela“, dok je idejni projekt uradila firma „Design&QC“.

 

Kako je u projektu navedeno, postojeće pješačke staze su bile u veoma lošem stanju, dotrajale, sa ispucanim asfaltom, a pojedini dijelovi staza su potpuno obrasli travom. S tim u vezi, a u cilju uređenja i očuvanja zelenih površina u ovoj lokalnoj zajednici, pristupilo se realizaciji ovog projekta.

 

Vrijednost projekta je procijenjena na 127.000 KM, a sredstva je obezbijedila Općina Centar iz prošlogodišnjeg budžeta.

 

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti