Besplatnu školu skijanja na Igmanu pohađalo 100 osnovaca iz Centra

Tokom ovog zimskog raspusta uspješno je okončan još jedan u nizu sportskih projekata za učenike osnovnih škola sa područja središnje sarajevske općine. Riječ je o besplatnoj školi skijanja na Malom polju na planini Igman koju je i ove, kao i proteklih godina, organizirala Općina Centar.

Ovim projektom, koji je realiziran u saradnji sa Javnom ustanovom „Centar za sport i rekreaciju“, bilo je obuhvaćeno 100 polaznika - učenika četvrtih, petih i šestih razreda osnovnih škola sa područja Centra.

 

Besplatna škola skijanja bila je organizirana u dvije smjene – prva od 8. do 12. januara, a druga od 15. do 19. januara 2018. godine, kada su polaznici uz stručno vodstvo instruktora imali priliku naučiti skijati i usavršiti osnovne elemente ovog zimskog sporta.

 

Cilj projekta bio je da se učenicima tokom zimske sezone omogući boravak na snijegu kako bi usavršili osnovne elemente skijanja, te kroz takmičarske aktivnosti jačali volju, upornost i odlučnost. Tokom škole skijanja djeca su prošla sve pripremne faze u kojima se uči penjanje, kočenje, padanje i drugo.

 

Za sve polaznike škole je bio obezbijeđen prevoz, sendvič i čaj, a Općina je obezbijedila i 38 kompleta skijaške opreme.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti